Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Pēc festivāla Galanti skauj un bučo mīļotais Franks

Festivāla noslēguma banketā primadonnas Ineses Galantes dzīvesbiedrs Franks Manholds notiekošo sabildēja ar telefonu. Galante fotografējas ar ārvalstu viesiem. © Ingrīda Punka

Aizvadītās nedēļas nogalē Jūrmalā noslēdzās slavenās operdziedātājas Ineses Galantes vienpadsmitais festivāls «Summertime», ko trīs beidzamos gadus viņai palīdz organizēt meita Diāna Galante. Galā koncerta svinīgajā banketā Inesi vispirms mīļi skāva un bučoja viņas ilggadējais dzīvesbiedrs, Minhenes radio žurnālists Franks Manholds, un jau pēc tam operas dīva pieņēma arī citu uzslavas un apsveikumus.

Septiņus vakarus mūzikas mīļotāji Dzintaru koncertzālē varēja baudīt žanriski daudzveidīgu programmu – no klasiskās mūzikas līdz džezam, populārajai un pasaules mūzikai. Pēc koncertu maratona Inese Galante sarunā ar »Vakara Ziņām« atzina, ka grūti pat noticēt, ka viss ir beidzies. «Tā nedēļa, kas sākotnēji likās bezgala gara, paskrēja kā viens mirklis. Ir prieks, ka katru vakaru varēja manīt un just, ka skatītāji ir apmierināti un laimīgi. Koncertu apmeklētāji bija ne tikai skaisti safrizējušies un sapucējušies, bet varēja redzēt, ka viņi bija atslābinājušies un mirdzošām acīm gaidīja brīnumu. Mums izdevās radīt viņiem brīnumu. Priecājos, ka mani klausītāji joprojām ir tie paši, kas mani iepazina kā studenti diplomdarba Verdi operas «Traviata» pirmizrādē. Tagad jau viņi nāk uz koncertiem kopā ar bērniem un mazbērniem,» pārdomās dalās Galante. Operas dīva uzsver, ka katru vakaru rūpīgi sekojusi līdzi koncertu norisei. Ļoti palīdzējusi arī meita Diāna Galante, kas festivāla organizatoriskos darbus veic jau trešo gadu. Turklāt vienlaikus Diāna rūpējas arī par mammas greznajiem skatuves tērpiem, kas atceļojuši no pasaulē populāriem modes namiem. Diāna atklāj, ka daži modes nami paši pieteikušies sapost savos tērpos slaveno operdziedātāju.

Pēc grandiozā projekta noslēguma Inese Galante vēlas piepildīt vēl vienu šīs vasaras sapni, kas pirms tam un festivāla laikā viņai bija liegts: «Nedomājot par nākotni un izslēdzot telefonu, vēlos atpūsties pie jūras un nopeldēties. Un pēc tam gribu pavadīt laiku ar mazdēliņu, jo viņš ir mans lielākais prieks un laime pēc tām sāpēm, ko pārdzīvoju, kad mūžībā aizgāja mana mammīte un tētiņš. Tas ir labi, ka ir attīstība un mūsu dzimta turpinās.»