Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Krievijā bagātākie sportisti un mūziķi

© scanpix

Biznesa žurnāls «Forbes» turpina skaitīt svešu naudu. Šoreiz izdevuma grāmatvežus ieinteresējuši Krievijas šovbiznesa un sporta pārstāvji, kuri ne tikai visvairāk nopelnījuši, bet arī visbiežāk pieminēti masu saziņas līdzekļos. Līdz ar to nauda šajā reitingā nebija noteicošais faktors. Piedāvājam iepazīties ar krievu galveno slavenību pirmo piecnieku.  

Elsojošā līdere Marija Šarapova

Jau trešo gadu pēc kārtas Krievijas bagātāko slavenību saraksta pašā galvgalī atrodas pasaules ranga otrā rakete tenisiste Marija Šarapova (28), kura nopelnījusi 24,4 miljonus dolāru, bet presē pieminēta 14 779 reizes. Savu artavu sportistes bagātības veicināšanā devušas arī košļājamās konfektes un košļgumijas «Sugarpova», kas pieder tenisistei. Iespējams, ka Šarapova būtu nopelnījusi arī vairāk naudas, ja nebūtu regulāri maksājusi soda naudas par nepiedienīgo uzvedību tenisa kortos. Proti, sportiste spēles laikā izdod skaņas, kas vairāk līdzinās vētrainam seksam, nevis tenisa mačam. Par to ir sūdzējušās vairākas Marijas Šarapovas pretinieces, apgalvojot, ka divdomīgie kliedzieni un elsas viņas izsit no līdzsvara.

Automašīnu kolekcionārs Aleksandrs Ovečkins

Otrajā vietā ierindojies vēl viens sporta pasaules pārstāvis, viens no labākajiem uzbrucējiem hokejā Aleksandrs Ovečkins (29), kura peļņa pērn bija 16,6 miljoni dolāru un 23 750 pieminējumi preses izdevumos un televīzijā. Daļu ienākumu «Aleksandrs Lielais» gūst arī par piedalīšanos sporta preču inventāra ražotāju «Nike», «Gatorade» un «Bauer» reklāmās. Savukārt naudu hokejists tērē labdarībai un savam hobijam – dārgu automašīnu kolekcionēšanai.

Restorānu dziedātājs no Sočiem Grigorijs Lepss

 

Starp sportistiem iespraucies un trešo pozīciju iekarojis gruzīnu izcelsmes mūziķis, četru bērnu tēvs Grigorijs Lepss (53) īstajā uzvārdā Lepsveridze. Viņa guvums par pagājušo gadu 12 miljoni dolāru un 7265 pieminējumi masu saziņas līdzekļos. Līdz 30 gadu vecumam Lepss dziedāja dzimtās pilsētas Soči restorānos, bet tad pārcēlās uz dzīvi Maskavā. Deviņdesmitajos gados muzikants iepazinās ar miljardieriem Iskanderu Mahmudovu un Andreju Bokarevu, kuri iztērēja astoņus miljonus dolāru, lai palīdzētu perspektīvajam Lepsam uzsākt karjeru. Izrādās, intuīcija bagātniekus nepievīla, un tagad mākslinieks ir tik turīgs, ka var palīdzēt citiem. Grigorijam Lepsam arī pieder saulesbriļļu salons, kurā var iegādāties pēc viņa paša dizaina radītas brilles. Savulaik ASV varasiestādes mūziķi iekļāva melnajā sarakstā, jo turēja aizdomās par saistību ar mafiju. Neilgi pēc tam Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Grigoriju Lepsu nodēvēja par «Putina un visas valsts iemīļotāko dziedātāju».

Tītara gaļas biznesmenis Valērijs Gergijevs

Ceturtajā vietā ierindojies viens no retajiem klasiskās mūzikas pārstāvjiem reitingā diriģents Valērijs Gergijevs (62), kurš attiecīgi nopelnījis 18 miljonus dolāru un 7776 preses pārstāvju uzmanības apliecinājumus. Bez profesionālās darbības mākslinieka bankas kontu papildina arī 15% kapitāldaļas Krievijas lielākajā tītara gaļas pārstrādes uzņēmumā «Evrodon». Pasaulslavenajam diriģentam pieder seši dzīvokļi ar kopējo platību 996 kvadrātmetri, 710 kvadrātmetru liela vasarnīca un trīs zemes gabali ar kopējo platību 3,2 hektāri.

Humpalu tirgonis Filips Kirkorovs

Pirmo piecnieku noslēdz Krievijas popmūzikas karalis un primadonnas Allas Pugačovas bijušais vīrs Filips Kirkorovs (48), kurš pagājušajā gadā ticis pie 12 miljoniem dolāru un 10 478 pieminējumiem medijos. Kirkorovs naudu pelna pārsvarā ar koncertdarbību un skaņu ierakstu pārdošanu. Tiesa, viņam pieder divi nelieli «second-hand» jeb otro roku veikali, kuros mūziķis tirgo dažādu slavenību novalkātās drēbes, taču tas nekādu lielo peļņu nenes.