Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Balčus knapi var paiet, mīļotais nes pikpaunā

Elizabete Balčus varēja justies kā princese, jo mīļotais Zigmunds Ziemelis pa festivāla plašo teritoriju draudzeni nēsāja pikpaunā. © Santa Sergejeva

Mūziķe, dziedātāja un dziesmu autore Elizabete Balčus aizvadītajā nedēļā nokritusi no velosipēda, kā rezultātā sasitusi kāju. Taču nelielās traumas dēļ viņa negrasījās atteikties ar grupu «Sus Dungo» kāpt uz «Positivus» skatuves. Pirms uzstāšanās par Elizabetes labsajūtu gādāja viņas mīļotais puisis, audiovizuālās mediju mākslas speciālists Zigmunds Ziemelis, kas draudzeni pa festivāla teritoriju nēsāja pikpaunā.  

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Elizabete Balčus pastāstīja, ka sāpes pēc kritiena nav tik lielas, tāpēc arī nav meklēta mediķu palīdzība. «Ceru, ka nav lauzta kāja. Manuprāt, pie lūzumiem sāpes ir daudz lielākās un neciešamākas,» prātoja Elizabete.

Pirmo festivāla dienu gūtās traumas dēļ abi jaunieši bija izlaiduši, bet jau nākamajā dienā pāris mēroja ceļo no Rīgas uz Salacgrīvu. Ierodoties festivālā, Zigmunds, ilgi nedomādams, paņēma mīļoto pikpaunā. Satiekot pāri pievakarē, Zigmunds itin nemaz neizskatījās pārguris un nomocījies un draudzeni uz muguras turpināja nēsāt ar smaidu sejā.

Elizabete ar grupu «Sus Dungo» uzstājās festivāla noslēguma dienā un, muzicējot uz skatuves, stāvēja braši visu koncerta laiku. Mūziķe arī pastāstīja, ka ir saposusies atbilstoši festivālam, koši un pamanāmi, ne tā, kā ikdienā: «Te ir tik daudz cilvēku, ka ir jāizceļas, citādāk neviens nepamanīs. Un, tā kā es pati veidoju dažādas rotas, tad arī uz šo festivālu sameistaroju jaunu galvasrotu.»