Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Toma Grēviņa dēls satiek slaveno vārdabrāli

Tiekas divi Everti – Everts Grēviņš un igauņu grupas «Ewert and the Two Dragons» solists Everts Sundja. © f64

Pašmāju populārais radio dīdžejs Toms Grēviņš ar sievu Lauru šajā festivālā savu dēlēnu Evertu, kuram augustā paliks divi gadi, sapazīstināja ar savu vārdabrāli, kaimiņvalsts Igaunijas grupas «Ewert and the Two Dragons» solistu Evertu Sundju.

Tiesa, lai arī Toma Grēviņa dēlēns ir komunikabls un kādas tik sejas grimases viņš nerāda, kad fotografējas kopā ar saviem vecākiem, bet, tiekoties ar slaveno vārdabrāli Evertu, mazais apmulsa un slēpās māmiņas klēpī.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Toms pastāstīja, ka dēlēns šajā festivālā ir trešo reizi. Pirmā reize bijusi vēl māmiņas Lauras puncī. Pērn mazais saldi čučējis ratiņos, bet šoreiz Everts jau braši soļo savām kājām un kopā ar tēti iepazīstas ar festivāla ārvalstu viesiem.

Toms atzina, ka dēlēns vecākiem parāda arī savu muzikālo gaumi un ir koncerti, kas viņam ļoti iet pie sirds, bet ir arī tādi, kas neizraisa interesi. «Mēs šobrīd paļaujamies uz dēla izvēli. Jāatzīst, ka mazajam ir par skaļu, tāpēc klausāmies un skatāmies koncertus no attāluma,» atklāj Toms. Vecāki Evertu jau no mazotnes radina pie mūzikas un festivālu atmosfēras. Mamma Laura pastāsta, ka dēls palēnām sāk iet tēva pēdās, reizi dienā uzkāpj uz tumbas un cenšas uzlikt kādu skaņu plati. Tēvs novērojis, ka dēlēnam beidzamajā laikā iepatikusies elektroniskā deju mūzika.

Grēviņi Salacgrīvā visas trīs festivāla dienas nakšņoja pie draugiem, kuri dzīvo pašā pilsētas centrā. «Tas ir labs risinājums, jo nakšņošanu teltī ar šitik mazu ķiparu būtu grūti iedomāties,» sadzīviskās nianses skaidro dīdžejs.