Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "Chained Bride" - "Violet"

© publicitātes foto

Uz šī albuma sanāca uzdurties pavisam nejauši – pārskatot mūzikas veikala „Randoms” plauktus latviešu mūzikas sadaļā tika pamanīts šis ripulis. Vokālista uzvārds šķita pazīstams, tomēr nē – savulaik Ūdrīša projektā „Maš Maš” spēlēja tāds Gints Saulītis, šim ir Miks vārdā. Taču izrādās, ka alternatīvā roka grupa „Chained Bride” pastāv apmēram trīs gadus.

 

„Šajā laikā esam izdevuši EP albumu "Masquerade", uzfilmējuši video klipu dziesmai "Fight To Die", bet maijā Latvijas 1. rokkafejnīcā prezentējām savu jaunāko veikumu - albumu ar nosaukumu "Violet",” ziņo paši mūziķi.

Jā, tātad apskatnieka kļūme, nudien par šādas brigādes eksistenci iepriekš nekas nebija dzirdēts... Šīs grupas mūziķi esot gana pieredzējuši, muzicējuši kā sesiju mākslinieki, piedalījušies arī citās apvienībās.

Sastāvs: Miks Saulītis (vokāls), Ritvars Šreibers (ģitāra), Kristaps Ezeriņš (bass) un Viktors Cibuļskis (bungas). Ieraksts tapis Mārupē, „KS Records” studijā sadarbojoties ar producentu Kārli Šteinmani.

PAR. Šā gada patīkamākais pārsteigums – labs, kārtīgs un efektīgs latviešu „Staind”! Klausoties šo albumu visu laiku piemirstas, ka skan pašmāju grupa nevis „firma” – tik droši un pārliecinoši spēlē šie mūziķi. Lai gan par singlu izvirzīta dziesma „Paper Man” (tā laikam ir albumu vislabāk raksturojošā), ieteicamas ir vēl vesela virkne – „One Of Those Days”, „Wake Up Call”, „Lock & Load”, „Devil’s Backbone” un citas. Ļoti labi darbojas ģitārists, bet vokālists tembrāli ir kā Ārons Luiss 2.

PRET. Lielākais mīnuss – šis albums ir iznācis kādus desmit gadus par vēlu, šāda veida alternatīvais roks šobrīd vairs nav diez ko pieprasīts. Un vēl – „Chained Bride” ir pārāk mazaktīvi, par savām gaitām vajadzētu informēt uzstājīgāk, arī koncertos šo blici nemana. Bet varbūt viņi nemaz nevēlas, lai viņus pamana.