Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Pasaules bagātāko slavenību TOP 5

Bokserim Meivezeram nauda vērtīgāka par titulu © scanpix

Ietekmīgais biznesa žurnāls «Forbes» nodarbojas ne tikai ar uzņēmējdarbības pētīšanu un tirgus analīzi, bet ik pa brīdim pārskaita sabiedrībā pazīstamu un ietekmīgu cilvēku naudasmakus. Šoreiz saskaitīts, cik naudas gada laikā nopelnījušas slavenības. »Vakara Ziņas« atspoguļo pirmo bagātnieku piecnieku.

Bokserim Meivezeram nauda vērtīgāka par titulu

Pagājušajā gadā visvairāk izdevies nopelnīt amerikāņu bokserim Floidam Meivezeram, kurš visu laiku ienesīgākajā boksa cīņā ar filipīnieti Meniju Pakjao uzvarēja un ieguva ne tikai 120 miljonus dolāru, bet arī pasaules čempiona titulu Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā pussmagajā svarā. Tiesa, jūlija sākumā titulu sportistam atņēma, jo viņš Pasaules boksa organizācijai nebija samaksājis nodevu – 200 tūkstošu dolāru apmērā. Kopumā Meivezera peļņa par gadu bija 300 miljoni dolāru.

Sportists Pakjao zaudējis, bet ļoti bagāts

Otrajā vietā ar nopelnītiem 180 miljoniem dolāru ierindojies Floida Meivezera pretinieks boksa ringā filipīniešu sportists Menijs Pakjao, kurš 12 raundu cīņā tomēr piekāpās savam oponentam, bet, lai saldāku padarītu viņa zaudējuma rūgto garšu, cīņas organizatori Pakjao samaksāja 80 miljonus dolāru. Starp citu, uz gadsimta boksa maču lētākās biļetes varēja nopirkt par 1500 dolāriem. Bet kopējie ienākumi no šā sporta pasākuma lēšami pusmiljarda dolāru apmērā.

Perija kontu papildinājusi arī Latvijā

Godpilnajā trešajā vietā ierindojusies amerikāņu dziedātāja Keitija Perija, kura par pērno gadu nopelnīja 135 miljonus dolāru. Patīkami apzināties, ka arī mēs esam devuši savu artavu trešās pelnošākās slavenības krājkasītē, jo mūziķe martā koncertēja Latvijā.

«One Direction» fani krietni patukšo vecāku makus

Uzreiz aiz goda pjedestāla palicis britu «Talantu fabrikas» izlolotais puišu ansamblis «One Direction» ar nopelnītiem 130 miljoniem dolāru. Grupas fanu lielākā daļa ir skolnieces, kuras savu elku koncertu apmeklējumiem, disku un fanu atribūtikas iegādei krietni patukšojušas savu vecāku maciņus.

Radio miljonārs Hovards Sterns

Piektajā pozīcijā iekļuvis ASV ļoti populārā radio un televīzijas personība Hovards Sterns, kuram piedzimstot, vecāki deva tradicionālu ebreju vārdu Cvi, taču vēlāk nolēma, ka jāpielāgojas, un amerikanizēja dēlu, pārdēvēdami viņu par Hovardu. 90 miljonus dolāru viņš nopelnīja, ne tikai vadot radio un TV sarunu šovus, bet arī rakstot un izdodot grāmatas.