Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Uzzini, kādas dāvanas izpircis prezidents Andris Bērziņš!

© F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš izpircis piecas dāvanas par kopējo vērtību 7209,98 eiro, aģentūru LETA informēja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Prezidents izpircis bijušā Turcijas prezidenta Abdulla Gila un Hairinisu Gilas kundzes dāvināto vāzi "Gece", kas veidota no zila stikla ar gravējuma dekorējumu un platīna zeltījumu. Vāzes vērtība noteikta 284,69 eiro apmērā. Tāpat prezidents izpircis kardināla Kurta Koha dāvāto oficiālo Vatikāna Apustuliskā 2013.gada Zelta medaļu, kuras vērtība ir 1416 eiro.

Prezidents arī izpircis Apvienoto Arābu Emirātu ārlietu ministra Šeiha Abdullaha bin Zajeda al Aahajana dāvāto paklāju, kas Afganistānā austs no aitu vilnas un kurā ir speciāls nolasāms mezglojums. Paklāja vērtība ir 4800 eiro. Tāpat prezidents izpircis Austrijas prezidenta Heinca Fišera un Margaritas Fišeres kundzes dāvāto karafi un sešas vīna glāzes, kas veidotas no stikla. Tās ir 1823.gada dibinātās Jozefa Lobmeira stikla manufaktūras vēsturiskais prototips, kura vērtība noteikta 474,31 eiro apmērā.

Tāpat Bērziņš izpircis Amerikas Savienoto Valstu viceprezidenta Džo Baidena vārdā dāvināto galda pulksteni "Chelsea", kura vērtība noteikta 234,98 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka Bērziņš aprīļa sākumā, pēc vizītes Bauskā, paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs uz Valsts prezidenta amatu. Šī ir pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlas nekandidēt otrajam amata termiņam. Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers, kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

Zaļo un zemnieku savienības virzītais kandidāts Raimonds Vējonis par nākamo Valsts prezidentu tika ievēlēts 3.jūnijā. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, 55 deputātiem balsojot par viņu.