Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "The Vaccines" - "English Graffiti"

© publicitātes foto

„The Vaccines”, „The Vaccines”, hmm, kaut kur dzirdēts nosaukums... Ak, pareizi, šis britu indīroka kvartets taču 2002. gadā uzstājās „Positivus Festival” (tajā gadā, kad „Keane”)! Izveidoti 2010. gadā Londonā, pirmos panākumus guva gandrīz uzreiz – jau ar savu debijas albumu „What Did You Expect From The Vaccines?”, kas britu topā pabija trešajā vietā.

Šī grupa var palepoties ar bagātu koncertpraksi – iesildītas pat tādas blices kā „The Rolling Stones”, „Arcad Fire”, „Red Hot Chilli Peppers”, „The Stone Roses”, „Arctic Monkeys”, „Muse” un citas. Ļoti veiksmīgs bija iepriekšējais albums „Come Of Age” (2012), kas Apvienotajā Karalistē bija Nr.1. Nu iznācis pēc skaita trešais studijas albums, kuru arī dzimtajā pusē tur lielā cieņā – topā otrā vieta, turklāt piekāpjoties tikai šova „Pop Idol ‘2002” uzvarētājam (ar „fabrikantiem” nekur netiek galā...) Vilam Jangam.

PAR. Džastina Janga vokāls uz nerviem nekrīt (tas nav maz), taču pats labākais ir „The Vaccines” firmas zīme – savdabīgais ģitārskanējums, ko bieži pielīdzina pat „The Ramones”, un par ko gādā Fredijs Kovens. No dziesmām - ir virkne nesliktu gabalu, bet īpaši izceļas trīs: pati labākā ir mistikas apdvestā „Denial”, tad jautrā „Handsome” un kā nepatikšanas sološā „Dream Lover”.

PRET. Nekā īpaši iebilstama pat nav. Jo nekā īpaši slavināma jau arī nav.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.