Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Dziedošie aktieri izklaidējas veco ļaužu pansionātā

BEZ I Jau septiņus gadus aktieru ansambli būtu pareizāk saukt par «LGA» – tik sen sastāvā nav Intara Rešetina, kura vārds grupai deva tās pirmo burtu. No kreisās: Gundars Silakaktiņš, Lauris Subatnieks un Aldis Siliņš. © f64

Iesākusies Dailes teātra aktieru ansambļa «ILGA» desmit gadu jubilejas tūre, kurā atraktīvā trijotne – Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš un Lauris Subatnieks – piedāvā humoristisku koncertuzvedumu «17 pansionāta mirkļi».  

Izrādes režisors un aktieru ansambļa dalībnieks Gundars Silakaktiņš (37) atminējās, ka «ILGA» dzimusi 2005. gada 8. martā kā kvartets – sastāvā bijis arī Intars Rešetins. Ansambļa nosaukums veidots no aktieru vārdu pirmajiem burtiem – Intars, Lauris, Gundars un Aldis. «Pēc trīs gadiem Intars uzsāka solokarjeru. Nu, un kur viņš tagad ir, ar savu solokarjeru?! Viņš ir... Sirdī!» kolēģi neklātienē apcēla trijotne.

Jubilejas koncertuzveduma darbība risinās veco ļaužu pansionātā «Ilga», kurā valda intrigas, pārpratumi un joki. Dailes teātra aktieru piedzīvojumi un pārdzīvojumi desmit gadu garumā izskanēs nenopietni teatrālos kontekstos un zemtekstos Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Edmunda Goldšteina un Ulda Stabulnieka dziesmās. Ieskandināt šo pasākumu tika nolemts atbilstošā vietā – senioru rezidencē «Dzintara melodija». Jāsaka, ka seniori aktieru uznācienam bija gatavojušies ļoti nopietni, un pirmie vērotāji rezidences dārzā vietas esot ieņēmuši jau divas stundas (!) pirms nelielā koncerta sākuma. «Te pasmiets par mums, bet tad, kad viņi būs mūsu gados, nez kā viņiem ies...», «tiem, kas patiešām tā staigā, tiem varbūt būs drūmi», ieraugot aktieru improvizēto iznācienu ar staiguļiem, dažas neapmierināti rūca, savukārt citas seniores priekšnesumu vēroja ar nenodziestošu smaidu sejā un klusiņām sita plaukstas.