Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Čīlē autobusa pieturas pārvērš par futbola vārtiem

© scanpix

Čīles pilsēta Rankagva ir viena no pašlaik notiekošā Dienvidamerikas futbola čempionāta jeb «Copa America» mājvietām. Par godu tam netālu no pilsētas stadiona esošās autobusa pieturas pārveidotas par futbola vārtiem.  

Pilsētas domes lēmumu ar sajūsmu uztvēruši ne tikai ārvalstu futbola līdzjutēji, kuri ieradušies Rankagvā uz savu izlašu spēlēm, bet arī pilsētas iedzīvotāji. Daudzi no viņiem vietējiem laikrakstiem un radiostacijām stāstījuši, ka speciāli devušies uz autobusu pieturām pie stadiona «El Teniente», lai nofotografētos, stāvot futbola vārtos un iejūtoties vārtsarga lomā.

Apmierināti ir arī tie, kuriem bieži nākas šīs pieturas izmantot ikdienā. «Tagad autobusa gaidīšana vairs nav tik garlaicīga,» sacījis Karloss Espinosa, kurš dzīvo netālu no stadiona. Taču, kā jau allaž, ir arī kritiķi, kuriem allaž kaut kas nepatiks. Kāda trīs bērnu māmiņa sūdzējusies, ka viņas bērneļus futbola vārti tik ļoti ieinteresējuši, ka viņi tos izmantojuši rotaļām, un viens no bērniem iepinies tīklā – ģimene šī starpgadījuma dēļ gandrīz nokavējusi autobusu. Savukārt pāris futbola fanu kritizējuši domes amatpersonas, ka tās nezinot futbola noteikumos rakstītos vārtu izmērus – pieturās izvietotie vārti ir krietni mazāki, nekā jābūt.