Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Leonard Cohen - "Can’t Forget”

© publicitātes foto

Kanādiešu mūziķis, ne ar vienu nesajaucamā balss tembra īpašnieks Leonards Koens savā cienījamā 80 gadu vecumā joprojām ir sprigans un muzikāli aktīvs.

2012. gada sākumā viņš izdeva studijas albumu „Old Ideas”, augustā – oktobrī tūrēja pa Eiropu, pēc tam pārslēdzās uz ASV un Kanādu, kur turpināja uzstāties arī 2013. gada pavasarī, bet noslēdza šo gadu ar koncertiem Austrālijā un Jaunzēlandē. Pērn Koens izdeva savu pēc skaita jau trīspadsmito studijas ripuli („Popular Problems”), bet nupat aplaimojis savus cienītājus ar pēc skaita astoto koncertnieku, turklāt nav pagājis nemaz tik ilgs laiks kopš iepriekšējā izdošanas – „Live In Dublin” datējams ar 2014. gadu. „Can’t Forget: A Souvenir Of Grand Tour” (tāds ir diska pilnais nosaukums) iekļautas desmit dziesmas, kuras izskanējušas koncertos Denverā (ASV), Kvebekā (Kanāda), Kopenhāgenā un Odensē (Dānija), Dublinā (Īrija), Menhengladbahā (Vācija), Sidnejā (Austrālija), Oklendā un Kristčērčā (Jaunzēlande) 2012. – 2013. gada koncerttūres laikā. Albumam saprotamu iemeslu dēļ gan nav koncertniekiem tipiskā skanējuma – Koena koncertos publika krēslus nelauž un ar aplam skaļu aurošanu nenodarbojas.

PAR. Mierīgs, relaksējošs albums, kurā Koens paspīd gan ar savu balsi, gan dažiem gaumīgiem un publiku izklaidējošiem jociņiem. Dziesma „Never Gave Nobody Trouble” ar Havjera Masa (vai Miča Votkinsa?) ģitārsolo ir pavisam jauks blūziņš, Koenam gan netipisks.

PRET. Ko gan te daudz klausīties... Iespējams, ka šo albumu varētu uzdāvināt vecmāmiņai, citu pielietojumu tam atrast ir pagrūti.