Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Santa Zapacka lēnām atgūstas pēc Harija Ozola nāves

Šī ir pirmā reize, kad kopš Harija Ozola nāves viņa ilggadējā dueta partnere Santa Zapacka kāpa uz skatuves. Santa bija ļoti, ļoti uztraukusies pirms uzstāšanās, tādēļ viņu atbalstīja un iedrošināja Harija draugs aktieris un «Amigo Dzintara dziesmu» fināla vadītājs Juris Hiršs. © f64

Aizvadītās nedēļas nogalē Santa Zapacka, saņēmusi pēdējos spēkus, ar vīra Āra Zapacka atbalstu devās uz Jelgavu, kur Uzvaras parka estrādē norisinājās «Amigo Dzintara dziesmu» aptaujas fināls. Lai arī pirms sava priekšnesuma Santa bija ļoti uztraukusies, viņas un mūžībā aizgājušā dueta partnera Harija Ozola dziesma «Paprasiet» ierindojās godpilnajā 2. vietā.

Harijam sūta atvadu sveicienu ar baltu rozi

Santa Zapacka ļoti smagi pārdzīvo kolēģa Harija Ozola zaudējumu. Un nav nemaz tik viegli dzīvot tālāk pēc šā notikuma. Pamatīgu rētu Harija aiziešana iecirtusi dziedātājas dvēselē, tādēļ samierināšanās ar jaunajiem dzīves apstākļiem un reālo dzīvi notiek lēnām un pakāpeniski.

Jelgavā, kur notika «Amigo Dzintara dziesmu» aptaujas fināls, Santu atbalstīja gan vīrs, kurš tovakar no mīļotās sievas neatkāpās ne soli, gan visi pārējie pasākuma dalībnieki – režisore Dita Torstere, dziesmu fināla koncerta vadītājs un viens no Harija Ozola vistuvākajiem draugiem Juris Hiršs, grimētājas un mūziķi. Ikviens Santai veltīja uzmundrinošus vārdus. Tādēļ skumju māktajā Santas sejā vakara gaitā reizēm parādījās arī smaids, par ko priecājās arī dziedātājas dzīvesbiedrs Āris.

Ilgi gaidītā «Amigo Dzintara dziesmu» fināla koncertā, izpildot dziesmu «Paprasiet», Santu uz skatuves atbalstīja Juris Hiršs, kas nodziedāja Harija Ozola partiju. Vispirms Santa uzkāpa uz skatuves un pie blakus esošā mikrofona piestiprināja baltu rozi – kā veltījumu dueta partnerim, ar kuru uz skatuves viņai bija lemts kopā būt desmit gadus. Nodziedājusi dziesmu, Santa, turoties pie vīra rokas, nokāpa no skatuves. Viņa bija tik ļoti izslāpusi, ka ar vienu elpas vilcienu izdzēra ūdens glāzi.

Sāpes vēl nav rimušas

Sarunā ar »Vakara Ziņām« dziedātājas vīrs atzīst, ka, stāvot aizskatuvē, arī viņš bija uztraucies un turējis īkšķi par sieviņu. Savukārt Santa pastāstīja, ka ļoti centusies saņemties. «Man izdevās, es izturēju. Es vienkārši centos darīt to, ko vēlējos izdarīt. Es vēlējos šo dziesmu nodziedāt un aiznest to tautā pilnīgi citā kontekstā, jo dziesmas vārdiem tagad ir pilnīgi cita nozīme,» aizlūst Santas balss, un viņa noslauka asaru. Savukārt Āris, kliedējot sievas sāpes, atklāj, ka apņēmies Santu atbalstīt itin visos viņas centienos un iecerēs. Vispirms gan sievai esot jāuzlabo veselība un nopietni jāgatavojas rudens pasākumam, kad 18. oktobrī koncertzālē «Rīga» notiks atceres koncerts leģendārajai aktrisei Antrai Liedskalniņai un viņas dēlam dziedošajam aktierim Harijam Ozolam. «Es ceru, ka līdz ar šo koncertu arī manā dzīvē beigsies pārdzīvojumi un tiks pielikts punkts lielam un skaistam dzīves etapam uz skatuves desmit gadu garumā. Nekad vairs tā nebūs, kā bija ar Hariju, jo to vairs nav iespējams atkārtot. Un ļoti ceru, ka dzīve ies uz priekšu. Tagad man būs jāiet savs ceļš,» cerību pilna ir dziedātāja.

Par nākotnes nodarbošanos gan vēl pāragri runāt. «Ir jāpaiet laiciņam un visam jānostājas savās vietās, un tikai tad arī var sākt domāt par nākotni. Ko gan mēs zinām, kā var sagriezties dzīve un kas mūs sagaida rītdien!? Mēs jau varam sapņot, bet redz kā, visādi gadās.»