Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "UgunsGrēka" varonis Jarāns kolekcionē cepures

© Jāņa Jarāna privātais arhīvs

Populārajam aktierim un TV3 seriāla «UgunsGrēks» policista Induļa Strautiņa lomas atveidotājam Jānim Jarānam ir vairākas aizraušanās. Viena no tām – mazāk dzirdētā – dažādu veidu cepurīšu kolekcionēšana.

Mīļākā golfa cepure – ar uzrakstu «Jarāns»

Galvassegas pie Jāņa Jarāna nonākušas, pateicoties golfam, kas ir vēl viena aktiera aizraušanās. Citas piešķirtas pasākumos. Cepuru skaitu aktieris nezina. Ārā mest vai citiem atdot esot žēl.

«Spēlējot golfu, galvā obligāti jābūt cepurei. Citādi var dabūt ar bumbiņu pa galvu, un cepure aizsargā arī no saules un lietus,» paskaidro Jānis un piebilst: «Tāpat kā jātniekiem ir cepures, tā arī golferiem.» Diemžēl ar šo sporta veidu aktieris neesot nodarbojies jau divus gadus. Pārāk daudz darba. «Arī diviem citiem hobijiem – makšķerēšanai un kalnu slēpošanai – neesmu atradis laiku. Protams, ka tas ir labi, jo varu iekrāt naudiņu ceļojumiem uz salām,» optimistiski noskaņots ir Jānis un nodemonstrē savu mīļāko golfa cepuri – ar uzrakstu «Jarāns». «Reiz golfu spēlēju Anglijā, un man šo cepuri uzdāvināja. Varu teikt, ka tagad spēlēju savam priekam. Taču savulaik pat astoņus gadus esmu spēlējis Latvijas čempionātā. Rezultāti bija vidēji,» vaļsirdīgi atzīst Jarāns.

«Ja grib spēlēt čempionātā, tad jāņem skolotājs, un tas maksā ļoti dārgi,» viņš piebilst. Jānis spēlējis «Mediju klubā», kurā sapulcējās žurnālisti, piemēram, 15 puišu no sporta redakcijas – komentētāji.

Ir arī cepure no firmas, kas ražo golfa bumbiņas. Izrādās, golfa laukumā nemaz nedrīkst rādīties ar dažādu uzrakstu cepurēm. Ja galvā ir cepure ar firmas logo, kas nodarbojas ar golfa atribūtu ražošanu, tad droši var iet. Pasaulē ir daudz firmu, kuras nodarbojas ar golfa bumbiņu, nūju un golfa apģērba ražošanu. «Man ir arī cepure, kurai nekādas nozīmes nav, bet to man pasniedza golfa sacensībās kā balvu, » paskaidro golferis.

Jarānam ir arī otra ļoti mīļa cepure, ar to viņš pirmoreiz bijis Amerikā – 2001. gadā. To rotā uzraksts «Latvija». «Ar šo cepuri esmu braukājis arī pa citām valstīm, lai mani atpazītu kā latvieti. Kad pirmoreiz biju ārzemēs, ļoti gribējās kādu latvieti satikt un latviski aprunāties. Tagad tas ir citādi – latviešu ārzemēs ir daudz. Negribas pat, ka kāds pienāk klāt. Tas vairs nav tā kā agrāk,» secina Jānis.

Vēl ir kāda īpaši nozīmīga cepure no Latvijas Televīzijas, kur Jānis savulaik ļoti ražīgi darbojies.

Kā pievērst meiteņu uzmanību!

Jānis lepojas ar cepurīti, kurai ir uzraksts «Bronksa»: «Ar televīzijas raidījumu «Piektdieņi» reiz bijām Amerikā un dzīvojām Latviešu biedrības namā Bronksā, kas ir viskriminālākais melnādaino rajons. Pirms 30 gadiem latvieši tur bija nopirkuši māju, un tad šis rajons nebija tik krimināls. Taču, kā lai atsakās no latviešu piedāvātajām naktsmājām, ja par velti ļauj Ņujorkā dzīvot? Mums līdzi brauca Jana Duļevska, Dagmāra Legante, un melnādainie skatījās platām acīm – kā jums nav bail? Latviešu mājas saimnieks parasti no rītiem pavēstīja, cik cilvēku pa nakti nošauti, kuri veikali aplaupīti. Mūsējie no rītiem žigli, žigli devās prom no šā rajona. No melnādainajiem mēs turējāmies pa gabalu,» piedzīvoto atminas Jarāns.

Ar «Coca-Cola» cepurīti aktieris vadījis pasākumu. Tā arī viņam palikusi mantojumā. Interesanta ir arī Holivudas cepure. Tieši pie ieejas kādā smalkā pasākumā, kur iekārtots suvenīru veikals, Jānis nopircis šo cepuri.

Vēl kādai cepurei aizmugurē ir uzraksts «Want women». To Jānis nopircis Vācijā. «Man tur draugs dzīvo, un viņš aizveda mani uz milzīgu angāru, kur var iegādāties salaveču un sniegbaltīšu kostīmus. Es iegādājos cepuri ar uzrakstu «Gribu meitenes», lai cilvēki, mani redzot, pasmietos. Eju pa ielu, bet meitenes aizmugurē ķiķina,» omulīgi nosmej humorists.

Suvenīrs no amerikāņu traktorfirmas

Mīļa viņam esot arī cepure, kas atceļojusi no Milvoki Amerikā, kur dzīvo aktiera draugs un producents Andris Magurs. Ir arī cepurīte no amerikāņu traktoru firmas. «Ar draugu Maguru paviesojāmies vienā traktoru tehnikas firmā, kur cepurīti paņēmu kā suvenīru,» viņš nosaka.

«Septembrī atkal braukšu uz Ameriku ar jaunu viesizrādi «Precies, māsiņ!» Izrādē kopā ar mani spēlēs aktrise Raimonda Vazdika un dziedātājs Guntis Veits. Režisors ir Jānis Mūrnieks. Ar šo lugu apceļosim lielu daļu Amerikas un atgriežoties rādīsim to Latvijā,» par nākotnes plāniem stāsta Jarāns.