Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Raimondu Vējoni atbalsta spridzīgā tumšmate Egita Kazeka

© f64

Divi no četriem Valsts prezidenta amata kandidātiem trešdien, kad Saeima vairākās balsošanas kārtās centās ievēlēt jaunu valsts galvu, parlamentā ieradās kopā ar ģimenēm, kas ir līdz šim neierasta prakse Latvijā. Egils Levits ar sievu un meitu, Mārtiņš Bondars ar dēlu, tikai Raimonds Vējonis izraisīja nelielu šūmēšanos, ierodoties, nevis ar sievu, bet ar biroja vadītāju, pret kuru viņam piedēvē romantiskas jūtas. Viens pats, bez sievas, pensionāres Tatjanas pie sāniem šo dienu Saeimā aizvadīja arī prezidenta kandidāts Sergejs Dolgopolovs. Bondara un it īpaši Levita ierašanās uz vēlēšanām kopā ar ģimeni, šoreiz Valsts prezidenta vēlēšanās ieviesa tīri amerikānisku piesitienu. Tieši ASV ierasts, ka prezidenta kandidāti visu priekšvēlēšanu kampaņas laiku starmešu gaismā atrodas plecu pie pleca, roku rokā ar savām otrajām pusītēm un atvasēm.

Pārsteidz Egila Levita skaistā meita

Šķiet, nākamās valsts pirmās ģimenes statusam visatbilstošāk trešdien Saeimas namā iznesās Levitu ģimene. Eiropas Savienības tiesas tiesnesis, kādreizējais tieslietu ministrs Egils Levits šajā tik svarīgajā dienā izvēlējās būt kopā ar sievu Andru un meitu Indru. Tēvu atbalstīt nebija varējis ierasties vienīgi dēls Linards. Pirmā lēdija – patiesi tādu iespaidu ar savu kluso, bet eleganti ieturēto iznācienu par sevi radīja Andra Levita. Ikdienā pie baltā ārsta halāta pieradusī trauslā tumšmate bija tērpusies baltā kleitā un melnā žaketītē, radot atturīgu un pat aristokrātisku iespaidu.

Tomēr visvairāk uzmanību sev piesaistīja Levita meita Indra, brūnace ar tumšām matu cirtām, kura bija izvēlējusies mātes tērpam pieskaņotu toņu gammu – melnas bikses un baltu, tā dēvētā «peplum» piegriezuma žaketīti. Līdz ar Levita neievēlēšanu par Valsts prezidentu zaudējumu piedzīvojusi arī Latvijas sabiedriskā dzīve, jo Indras Levitas daudzsološais pirmais uznāciens liecināja, ka viņa prezidenta institūcijai pievērstu ne mazāk pozitīvas uzmanības kā Keita britu karaļnamam. Abas Levitu ģimenes sievietes savu kandidātu pavadīja ar pašcieņu, savā starpā sarunājās čukstus un neatstāja vietu šaubām, ka Levita ievēlēšanas gadījumā Latvijas valsts tiktu reprezentēta ar eiropeisku stilu.

Mārtiņam Bondaram palīdz dēls

Gados visjaunāko Valsts prezidenta kandidātu Mārtiņu Bondaru, kurš jau nedēļām ilgi bija izvērtis visaktīvāko priekšvēlēšanu kampaņu, parlamentā pavadīja dēls Daniels – sava tēva kopija, kāds viņš varētu būt izskatījies pirms gadiem 30. Daniels bija ģērbies lietišķā uzvalkā un tēvam šajā svarīgajā dienā sniedza arī tīri praktisku, ne tikai emocionālu atbalstu, iekļaudamies Bondara konsultantu un sabiedrisko attiecību padomnieku komandā. Tā Bondaram, starp citu, ir plašākā Saeimā, un atgādina amerikāņu politikai raksturīgo piesitienu, kas nav brīnums, jo Bondaru ģimene savulaik dzīvojusi ASV, kur Mārtiņš studēja Hārvarda universitātē. Savas sieviņas, mākslinieces Ievas Bondares atbalstu Mārtiņš, darbojoties Saeimas namā, var izjust ik dienu – viņa darba kabinetā pie sienām izvietotas mīļotās sievietes radītās gleznas. Savukārt abas meitas Džūlija un Jasmīna ir mammas kopijas un bijušas redzamas fotogrāfijās no Ievas gleznu izstādes atklāšanas.

Raimonds Vējonis ierodas ar citu sievieti

Tikai jaunievēlēto Valsts prezidentu Raimondu Vējoni viņa priekšvēlēšanu uznācienā Saeimas namā trešdienas rītā nepavadīja neviens no ģimenes – ne uzticīgā sieva Iveta, kura ir bijusi ministra balsts teju 30 gadus, ne dēli Ivo un Nauris. Tā vietā pie Raimonda Vējoņa sāna, ierodoties parlamentā, bija viņa biroja vadītāja, spridzīgā tumšmate Egita Kazeka. Atšķirībā no prezidenta vēlēšanām atbilstošā stilā ieturētās Levita kundzes Egita Kazeka trešdien bija tērpusies acīs krītošā tumši svītrotā «jūrnieku stila» žaketē un rokā nesa tai pieskaņotu zilu rokassomiņu.

Šis kopīgais iznāciens dienā, kas kļuva par svarīgāko Raimonda politiskajā dzīvē, ilgās balsošanas procedūras nogurdinātajiem deputātiem Saeimas kuluāros lika trīt mēles, kā tad nu būšot, ja Vējoni ievēlēs, ar kuru viņš reprezentēs valsti gan reģionālajās, gan ārvalstu vizītēs – ar uzticīgo sievu Ivetu vai acij tīkamo Egitu?

Iespējams, to nojauzdams, bet, iespējams, piesardzības dēļ Vējonis no savas biroja vadītājas centās turēties pāris metru attālumā. Arī abu ķermeņa valoda nenodeva, ka starp viņiem valdītu romantiskas jūtas, par ko tiek baumots. »Vakara Ziņas« aizsardzības ministru Vējoni kopā ar Egitu jau pieķērušas, kopīgi līksmojot vēlēšanu naktī, bet citi mediji ziņojuši par viņas līdzņemšanu dārgos komandējumos uz eksotiskām valstīm.

Tomēr varēja manīt, ka Egitu šī piespiedu šķirtība nedaudz sāpina – viņa bieži smējās, pārspīlēti uzsverot labo omu. Un patiesi – kā gan varētu justies sieviete, kuras mīļotais vīrietis tik nozīmīgā dienā cenšas ieturēt distanci? Iespējams, sarūgtinātāka varētu justies vienīgi īstā Vējoņa kundze, kura uz Saeimas namu nemaz netika aicināta