Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

CĒSĪM JUBILEJA

Piektdien, 29. maijā, ar pasaules operteātru zvaigžņu un spilgtāko Latvijas Nacionālās operas solistu piedalīšanos Vidzemes koncertzāle Cēsis atzīmēs viena gada jubileju. Lai svinīgo sajūtu paspilgtinātu, vakara programma būs īpaši grezna – skanēs operu lielmeistaru Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē, Gaetāno Doniceti, Šarla Guno u. c. operu ārijas un dueti. Koncertā piedalīsies solisti –Andris Ludvigs, Egils Siliņš, Inga Šļubovska, Sonora Vaice, Kristīne Zadovska un Latvijas Nacionālās operas orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. «Paldies visiem māksliniekiem, kas pie mums viesojušies, lai cēsniekiem un pilsētas viesiem dotu iespēju baudīt lielisku kultūras programmu! Esam gandarīti, ka cilvēku interese par koncertzālē notiekošajiem pasākumiem arvien pieaug un apmeklējums ir lielāks nekā cerēts sākumā – īpaši uz mūzikas un mākslas projektiem. Tas liecina, ka šāds kultūras centrs Vidzemē bija nepieciešams,» pirmo darbības gadu vērtē Vidzemes koncertzāles Cēsis valdes loceklis Juris Žagars. Vidzemes koncertzāle pirmajā darbības gadā tika nominēta gan LTV un Latvijas Radio gada balvai Kilograms kultūras 2014 kategorijā Notikums (koncertzāles Cēsis atklāšanas koncerts), gan Latvijas Lielajai mūzikas balvai 2014 kategorijā Gada koncerts utt.

FESTIVĀLS BĒRNIEM

Starptautiskās bērnu tiesību aizsardzības dienas ieskaņā, sestdien, 30. maijā, no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartāls aicina uz īpašu, tieši bērniem veltītu festivālu Dari pats!. Uz skatuves būs radoša un iztēli rosinoša kultūras programma tieši bērnu auditorijai, kamēr desmit dažādās darbnīcās bērni varēs apgūt praktiskas zināšanas daudzveidīgās jomās. Paralēli norisināsies arī bērnu lietu tirdziņš un zemnieku un amatnieku tirgus mammām un tētiem. Festivāla programma ir nudien varen plaša, to labāk aplūkot mājaslapā. Ja īsumā, tad garlaicīgi nebūs nevienam.

LABS BLŪZIŅŠ

29. un 30. maijā starptautiskās konferences Baltic Blues Contest ietvaros Kalnciema kvartālā uzstāsies blūza mūziķi no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas. Baltijas blūzmeņu koncertos uzstāsies pašmāju blūza veterāns, sen neredzētais Jānis Vanadziņš kopā ar savu kolektīvu Mozambika, Tukuma blūzmeņi Lavrix Band, kas pārstāvēja Latviju 2014. gada European Blues Challenge konkursā, kā arī jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb Johnny B Beast, kurš spēlē ģitāru pat ar blašķi un šotu glāzīti. Poliju pārstāvēs Suwalki Blues Festival producents Bogdans Topļskis duetā ar Lietuvas blūza vecmeistaru Aleksandru Belkinu. No Igaunijas ieradīsies Andres Roots & Andres Mikk. Andress Rūts ir pazīstams kā viens no radošākajiem delta blues stila pārstāvjiem Eiropā. Uz skatuves kāps vēl viens igauņu kolektīvs Rockhound, kura repertuāru veido boogiewoogie stila kompozīcijas.

STARTS LABAI DABAI

Sestdien, 30. maijā, klubā Nabaklab tiks uzsākta biļešu tirdzniecība uz šāgada starptautisko mūzikas festivālu Laba daba, to atzīmējot ar tematisku koncertu. Gaidāms tematisks pasākums ar vairāku mūzikas apvienību un dīdžeju piedalīšanos. Jāpiemin, ka grupas S.A.D. un Zāle uzstāsies arī šāgada festivālā. Pat tie, kas 90. gadu Latvijas alternatīvo mūziku zina tikai pēc nostāstiem un vecu Ulda Rudaka recenziju nejaušas pārlasīšanas, ir dzirdējuši par grupu Skumju akmeņi – tā laika vienīgo gotiskā roka apvienību. Pēc vairākiem nenoteiktībā un klusībā pavadītiem gadiem šīs pagrīdes kulta grupas radošais kodols parādīsies jaunā formācijā – apvienībā ar nosaukumu S.A.D., kurā dotas atsauces arī uz iepriekšējo grupas nosaukumu. Šķiet, gana labs pieteikums, lai par minēto pasākumu ieinteresētos.