Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

INTERESANTI: Kā nokaitināt latvieti?

© F64

Asprātīgā blogā Life In Riga, kura autori ir latviete Lelde Beņķe un viņas skotu draugs Alekss Kouls, apkopoti pieci veidi, kā visvieglāk nokaitināt jebkuru latvieti.

Necieņas izrādīšana pret latviešu valodu

Autori raksta, ka latviešus ļoti kaitina ārzemnieki, kuri nolēmuši šeit dzīvot, bet neizrāda cieņu pret valsts valodu. Ir svarīgi, lai šie cilvēki neignorē un respektē valsts valodu, ideālā variantā vismaz izrādot interesi vai cenšoties to apgūt. Lai arī latvieši parasti ir spējīgi runāt vairākās valodās, latviešu valodas mācīšanās pavisam noteikti "izkausēs" viņu šķietamo "vēsumu".

Diskusijas par Latvijas vēsturi

Vēlams tiem, kuri vēlas sadraudzēties ar latviešiem, neaizskart kara tēmu, ja vien nav iegūtas precīzas zināšanas un noskaidroti fakti, it īpaši par 16.martu un 9.maiju. Bloga autori raksta, ka latviešiem ar pārējām 363 dienām pārsvarā nav nekādu problēmu.

Uzbāzība un personīgās telpas neievērošana

Ja latvietis saka, ka nopircis savam īpašumam blakus esošos 10 hektārus, lai nebūtu jāsadzīvo ar kaimiņiem, tas nenozīmē, ka viņš nodarbojas ar ko nelegālu- šai tautai raksturīga vēlme pēc plašas personīgās telpas. Latvieši ir vientuļnieki, kuriem patīk vien retu reizi masveidā sapulcēties, piemēram, valsts svētkos vai arī Dziesmu un deju svētkos. Taču tas nenozīmē, ka latvieši nav draudzīgi- viņiem vienkārši vajag vairāk laika, lai atklātu par sevi personīgu informāciju un sāktu uzticēties kādam. Arī savu uzvārdu tikko iepazīts latvietis svešiniekam uzreiz neatklās, vēloties saglabāt savu privāto telpu(bieži vien latvietis arī nezina, kā sauc viņa kaimiņus). Tieši šī paša iemesla dēļ Latvijas lielveikala rindā nevajadzētu stāvēt pārāk tuvu un "grūsties" virsū.

Latvieši nav nemaz tik "urbāni"

No pirmā acu uzmetiena Rīgai, varētu spriest, ka Latvija ir diezgan urbāna un moderna, jo galvaspilsētā pieejams liels skaits dažādu stilīgu ēstuvju un bāru, pa ielām vizinās "hipsteri", pilsētas vidē notiek dažādi koncerti un neparasti pasākumi. Rīgā mitinās aptuveni trešdaļa latviešu, taču pārējās pilsētas citviet Latvijā nevarētu pat īsti dēvēt par "pilsētām", jo tās ir salīdzinoši mazas. Latvieši savā būtībā ir laucinieki- liela daļa rīdzinieku brīvdienās un nedēļas nogalēs dodas prom no pilsētas baudīt dabu.

"Nogribējušies" babuīni

Noslēgumā bloga autori piebilst, ka ārzemniekiem, kuri devušies "iekarot" latvju daiļavas, "iesmaržojušies" ar "eau-de-Aldaris", romantisko izklaižu plāns visdrīzāk draud izgāzties. Lai gan ārzemniekam visdrīzāk būs vairāk naudas, nekā parastam latviešu jaunietim, skaistās latviešu meitenes tiecas izvairīties no "seksstūristiem" ar sliktām manierēm, kuri uzvedas kā "nogribējušies babuīni".