Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Roga ar Donu Engurē atvērs restorānu

Pēdējā laikā Dons ar Kasparu Rogu īpaši satuvinājušies: «Prāta vētras» jaunākā albuma prezentācijā Jaunā Rīgas teātra pagalmā Dons bija viens no nedaudzajiem, kurš tika lūgts kāpt uz skatuves – tur viņu izskapēja šī pasākuma vadītājs Renārs Zeltiņš. © f64

    Ja viss noritēs pēc plāna, tad jau pēc Līgo svētkiem Engurē tiks atvērta jauna izklaides vieta, kuras līdzīpašnieki būs arī pazīstamie mūziķi Kaspars Roga un Dons.  

Par izklaides vietas ar «oriģinālo» nosaukumu «Engure» veidošanu Engurē kādā intervijā nesen izpļāpājās grupas «Prāta vētra» bundzinieks Kaspars Roga – kā zināms, viņš jau pailgi pats mitinās Engurē. Bez viņa šajā projektā vēl esot iesaistījies Dons jeb Artūrs Šingirejs, kā arī kluba «Piens» līdzīpašnieks Ģirts Upītis. Tā būšot «jauka vietiņa, kur ķert mūzu un radošās idejas».

«Vēl nekas nav gatavs, bet viņš jau visiem izstāstījis...» padzirdot par »Vakara Ziņu« interesi, tikai nopūtās Dons. «Nu jā, ir tāda iecere. Tā būs forša vietiņa, kur garšīgi paēst, smelties radošo spēku un atpūsties. Taču varbūt kaut kas vēl [konceptā] mainīsies, negribas iepriekš visu publiskot. Man patīk pabeigt darbu un tad par to stāstīt,» saka Dons. Uz piesardzīgo iebildi, ka viņš ar Kasparu tomēr vairāk ir radoši un mākslinieciski tendēti cilvēki, kuriem ar rēķiniem, pavadzīmēm, atskaitēm, preču piegādēm un grāmatvedību varētu rasties zināmas problēmas, Dons attrauca: «Nekādas problēmas es tajā nesaskatu. Katram ir sava loma, turklāt Upītim ir liela pieredze šajā jomā.»

Ar Kasparu Rogu dziedātājs ir senos draugos, turklāt šīs saites vēl vairāk stiprinājušās, kopīgi sportojot. «Jā, satiekamies «Veselības fabrikā», mēs tur vesels bariņš esam novākušies,» apstiprināja Dons. Interesanti, ka arī Engure kā biznesa vieta nav tikai Kaspara izdomājums, arī Donam tur ir savas intereses, tikai tās atklāt viņš nevēlējās. «Man ir kaut kāds sakars ar Enguri, es arī skaitos Engurē, tikai vēl neesmu tur nobāzējies,» mīklaini ieminējās Dons. Jāpiebilst, ka viņš kā fona vokālists iesaistījies arī «Prāta vētras» jaunā albuma ierakstā.