Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Rūķīša sieva pēc vīra nāves - pie jauna mīļotā

© VZ arhīvs

Pērnā gada nogalē modes mākslinieka un Babītes novada dzīvnieku kapsētas «Citi medību lauki» īpašnieka Uģa Rūķīša (53) mirstīgās atliekas apbedīja viņa paša izveidotajā kapsētā. Sieva Anita toreiz apsolīja pārņemt vīra vadīto kapu biznesu, taču nu viss ir izvērties pavisam savādāk. Atraitne Anita drīz vien pēc vīra nāves atradusi jaunu mīļoto un pilnībā aizmirsusi par kapu apsaimniekošanu.

 

Pēc Uģa Rūķīša nāves daudziem dzīvnieku mīļotājiem, kuru četrkājainie draugi apbedīti «Citu medību lauku» kapsētā, aktuāls kļuva jautājums, kurš paliks saimniekot Uģa Rūķīša izveidotajā dzīvnieku kapsētā. Uģa pirmā sieva Dace un otrā sieva Anita toreiz sarunā ar »Vakara Ziņām« atzina, ka testamentu, ja tāds vispār ir bijis sastādīts, nav redzējušas. Dace arī skaidroja, ka Uģa bērni Linda un Kristaps nekad nav bijuši mantkārīgi un viņi nepretendē ne uz ko.

Uģa pirmā sieva Dace toreiz arī atzina, ka dzīvnieku kapus varētu vadīt Anita, jo viņa pati dienā, kad tika apbedītas Uģa mirstīgās atliekas, izteikusi šādu vēlmi, ka tas būtu kā stimuls, lai atturētos no alkoholisko dzērienu lietošanas. «Dēls Kristaps būtu ar mieru turpināt tēva iesākto, jo kapi ir kā piemineklis tēvam. Taču Anita skaidri un gaiši pateikusi, ka tā ir viņas vienīgā iespēja, lai saņemtos un sāktu dzīvot no jauna, nevis nodzertos. Liekot roku uz sirds, es ļoti ceru, ka Anitai tas izdosies, un tas Uģim būtu vislielākais gandarījums. Redzu, ka griba viņai ir. Kapu bizness ir viņas vienīgais iztikas avots. Turklāt Anitai arī jāmainās savas meitas dēļ. Ja viņa nebeigs dzert, tad arī vienīgā meita novērsīsies. Ja Anita lūgs arī man palīdzīgu roku, es neatteikšu, bet palīdzēšu, jo ne jau nauda un mantiskās lietas ir primārais,» toreiz stāstīja Dace.

Ir pagājuši vairāki mēneši, pārdzīvota ziema, un sācies pavasaris. Taču Rūķīša atraitnes apņēmība turpināt dzīvesbiedra iesākto izčibējusi gaisā kā pērnais sniegs. Saprotot, ka Anita nebūs kapu saimniece, pie «Citu medību lauku» apsaimniekošanas un labiekārtošanas darbiem tomēr ķēries klāt Uģa dēls Kristaps ar māsas Lindas atbalstu.

Lai arī mierinājumu drīz vien pēc vīra nāves Anita jau radusi cita vīrieša sabiedrībā un par kapu apsaimniekošanu pilnībā aizmirsusi, viņa izvairās no sarunas par šo tēmu. »Vakara Ziņām« Anita strikti nosaka, ka nekādu komentāru par viņas personisko dzīvi un plāniem attiecībā uz dzīvnieku kapu biznesu nebūs.