Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

5 iemesli, lai beizot izdzēstu savu profilu facebook

© scanpix

Sociālais portāls facebook izmanto savu klientu datus, lai pelnītu naudu, tomēr cilvēki turpina šo portālu lietot. Varbūt ir laiks pārskatīt interneta pieradumus? Lūk, pieci argumenti, lai izdzēstu savu profilu šajā portālā.

Tiek veltīgi tērēts laiks

Statistika liecina, ka ierindas facebook lietotājs dienā vidēji pavada 17 minūtes, bet 10 gadu laikā tās ir 40 dienas - tikai, lai kādu "ielaikotu" vai nokomentētu. Tiem, kas šajā portālā pavada vismaz stundu, pēc desmit gadiem no dzīves būs pazudušas 150 dienas! Atliek vien iedomāties, ko vērtīgāku iespējams šajā laika posmā paveikt.

Facebook izmanto cilvēkus saviem mērķiem

2012. gadā kompānija bez saskaņošanas izmainīja saturu 689 tūkstošiem ziņojumu, paskaidrojot, ka šādi tiek pētītas lietotāju paustās emocijas. Tomēr ir iemesls apgalvot, ka šāds portāla veidotāju gājiens veikts, lai monitorētu "laikus".

Facebook padara savu lietotāju par reklāmas objektu

Droši vien lielākajai daļai facebook lietotāju ir gadījies tā, ka internetā meklētās lietas pēkšņi parādās sociālā portāla lapā. Šādu taktiku piekopj daudzi portāli, taču tikai facebook izmanto viltīgu stratēģiju, kura ir neuzbāzīga, bet ļoti efektīva.

Portāls kaitē veselībai

Pētījumi ir pierādījuši, ka ilglaicīga "sēdēšana" facebook portālā krietni samazina imunitāti, kavē augšanas hormonu atbrīvošanos, pasliktina gremošanu un redzi, kā arī pasliktina domāšanu un radošo potenciālu.

Viltus draugi un paziņas

Vidējam facebook lietotājam ir 338 draugi, bet personīgi pazīstami ir vien 10% no šiem "mākslīgajiem draugiem". Pavadīt laiku ar sev nepazīstamiem cilvēkiem nozīmē vien to, ka mazāk enerģijas var veltīt saviem tuvākajiem.

Avots: mhealth.ru