Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Amerikāniete 20 minūtēs "norij" sešus kilogramus gaļas

Mollijai Šuilerei trīs lielas steika porcijas tāds nieks vien ir. © scanpix

Trīs klasiskās steika porcijas jeb 6,1 kilogramu gaļas, turklāt ar piedevām, mazāk nekā 20 minūšu laikā spējusi apēst Kalifornijas iedzīvotāja Mollija Šuilere. Sacensībās, kas bija sarīkotas Teksasas štata Amariljo pilsētā, Mollijai konkurenci nav spējušas izrādīt četras komandas, katrā no kurām bija pa diviem pieklājīgas miesasbūves vīriešiem.

Četru bērnu māmiņa Mollija Šuilere ir pazīstama izēdāja, kura regulāri piedalās dažādās sacensībās un sasniegusi vairākus rekordus. Piemēram, tradicionālajos Filadelfijas mačos viņa spējusi pusstundas laikā notiesāt 363 vistu spārniņus. Tomēr, neraugoties uz šiem varoņdarbiem, čempiones svars ir tikai 56 kilogrami, ko viņa pati skaidro ar īpatnēju vielmaiņu.

Šā iemesla dēļ nezinātāji bieži vien ar neticīgu smīnu sagaida Šuileres iznācienu, pirms kura sacensību rīkotāji nosauc viņas daudzos titulus. Tā noticis arī restorānā «The Big Texan Steak Ranch» rīkotajās sacensībās, kur izaicinājuma cimdu čempionei bija metuši vairāki vietējie izēdāji. Taču viņi, kā mēdz sacīt, sakauti vienos vārtos. Lai pieveiktu pirmo porciju, kas sastāv no steika, liela krāsnī cepta kartupeļa, salātiem un garnelēm mērcē, Mollijai bijušas nepieciešamas vien 4 minūtes un 18 sekundes – līdz ar to ticis labots pagājušā gada maijā sasniegtais rekords (4 minūtes un 58 sekundes). Taču konkurenti tobrīd nebija pat līdz pusei notiesājuši savas porcijas.

«Tas nemaz nav tik vienkārši, ja cilvēks nav pieradis ātri ēst. Nepieciešama īpaša tehnika,» pēc sacensībām smējusies Šuilere. Pieveicot trīs porcijas, viņa apstādinājusi hronometru pie 19 minūšu un 52 sekunžu atzīmes, kas esot jauns rekords, kuru noteikti ierakstīs Ginesa rekordu grāmatā. Spriežot pēc visa, Mollija nav bijusi īpaši apmierināta ar sacensību rīkošanu, jo kādam no vietējiem laikrakstiem vēlāk sacījusi – ceturto porciju viņa nav pieprasījusi nevis tāpēc, ka bija pieēdusies, bet tāpēc, ka steika garša sākusi šķebināt.