Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Greifāne "Dejo ar Zvaigzni" atgriezusies, lai uzvarētu

Pusfinālā dejojot sambu, Liene Greifāne un Viktors Haritonovs bija tērpušies akmens laikmeta džungļu iedzīvotāju stila tērpos. Liene bija džungļu Džeina, bet Viktors džungļu Džeks. Sambas mūziku Liene bija miksējusi pati no dažādām džungļu skaņām, putnu dziesmām un sambas ritmiem. © f64

Dziedātāja Liene Greifāne un dejotājs Viktors Haritonovs šovā piedzīvoja emocionālu sarūgtinājumu, kad vienā no raidījumiem abus izbalsoja. Taču skatītāji tik ļoti bija iemīļojuši šo pāri, ka Liene un Viktors atgriezās uz deju grīdas ar vēl lielāku sparu un enerģiju un ar vēlmi uzvarēt.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Liene Greifāne stāsta, ka deju mēģinājumiem sešas dienas nedēļā viņa ar deju partneri veltīja sešas stundas: «Dažreiz pat dejojām vēl vairāk stundu. No rīta septiņos sākām un beidzām tikai trijos dienā. Šonedēļ, gatavojoties finālam, trenējāmies pa deviņām stundām. Visgrūtāko deju, kvikstepu, bijām atstājuši uz finālu.»

Dziedātāja atzīst, ka mēģinājumos ir arī nobirdinājusi pa asarai brīžos, kad licies, ka nekad neiemācīsies konkrēto deju soli. Taču spīts un apņēmība darīja savu. No malas šķiet, ka Liene ir dzimusi, lai dejotu, jo viņa uz deju grīdas ir tik atsperīga un plastiska. Šādus komplimentus Liene dzirdējusi jau vairākkārt: «Man ir teikuši, ka esmu talantīga dejotāja. Pati par sevi gan nevaru spriest. Man jau drīzāk liekas, ka vienmēr var labāk. Es vispār pret sevi esmu ļoti kritiska un esmu perfekcioniste itin visās jomās. Katrā gadījumā, katru reizi uz šova raidījumu, apgūstot jaunu deju, vajadzēja vienlaikus domāt par ļoti daudzām lietām – gan par stāju, gan muguru, lai nepieliektos vai neizliektos kā nevajag, lai kājas vienmēr būtu saliektas vai ieliektas, tad vēl pagrieziens un palēciens, un nedrīkst arī dejas laikā skatīties uz leju. Miljons lietu, par ko jādomā. Tāpēc arī bija ļoti daudz jāstrādā.»

Dziedātāja nenožēlo dalību garajā šova maratonā: «Šovs man tik daudz ir devis. Pirms šova likās, ka uz skatuves esmu smagnēja un rokas nekustas tik viegli, kā gribētos, kā arī plecus nemāku atbrīvot. Tagad esmu ar to tikusi galā – esmu apguvusi kustību brīvību un stabilitāti, kas man nākotnē noderēs uz skatuves. Principā esmu piepildījusi savu bērnības sapni. Mans deju partneris Viktors man teica, ka es dejoju tā, it kā desmit gadus būtu dejojusi. Tas tikai pateicoties intensīvam darbam mēģinājumos! Tagad man pašai ir ar ko lepoties.»

Dziedātāja atzīst, ka lielākais sasniegums – ka šova laikā iemācījusies desmit dejas. Taču arī cerība par 1. vietu un uzvaru nav mazsvarīga.

Liels atbalsts šovā Lienei bija vīrs Igors. Viņš izlaida tikai vienu raidījumu, jo palika mājās pieskatīt jaunāko dēlēnu Kristoferu, bet visos pārējos raidījumos atbalstīja sievu klātienē, mīļojot un katru reizi dāvinot ziedus. Arī tad, kad Liene neslēpa sarūgtinājuma asaras, jo vienā no šova raidījumiem tika izbalsota, vīrs, mierinot sievu, noteicis, ka vairs nelaidīs viņu piedalīties TV šovos.