Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas karikatūristam Šļūkam galvā pavasaris

@KarikaturaLv: "#Pavasaris tuvojas, tauta sāk trenēties. " © Gatis Šļūka

Latvijas populārākais karikatūrists Gatis Šļūka, kurš nesen izdevis savu otro karikatūru krājumu "Karikatūras 2", sociālajā tīklā twitter pēdējā laikā arvien vairāk publicējis ar pavasari saistītas karikatūras.

Kā jau ziņots, pavasaris ir klāt un Latvijas Videsģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) informē, ka pēc aizvadītā vēsā laika šonedēļ Latvijā atgriezīsies siltums. Ja vēl šodien gaisa temperatūra nav augstāka par +5...+10 grādiem, un, pūšot brāzmainam ziemeļu puses vējam, gaiss šķiet vēl aukstāks, tad jau nedēļas nogalē, vējam iegriežoties no dienvidu puses un uzspīdot saulei, teritorijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra dienā sasniegs +15...+20 grādus. Arī nakts stundās pakāpeniski paliks siltāks: neliels sals gaidāms vien nedēļas pirmajā pusē, savukārt nedēļas otrajā pusē minimālā gaisa temperatūra nebūs zemāka par +2...+7 grādiem.

Nedēļas gaitā būtiski nokrišņi nav gaidāmi, vien pašās nedēļas beigās teritoriju var šķērsot plaša mākoņu un nokrišņu zona.

Ziemeļu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem un nedēļas vidū tas atkal īslaicīgi pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 m/s, bet turpmāk pūtīs pārsvarā lēns dienvidu puses vējš.