Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Aminata - "Inner Voice”

© publicitātes foto

Pēc mēneša televīziju ekrānos atkal būs vērojama daudzu mīlētā un nīstā Eirovīzija, tātad vismaz uz nedēļu par latvju mūzikas aprunātāko personu kļūs jaunā dziedātāja Aminata Savadogo, kura LTV autoru un izpildītāju konkursā „Supernova” izcīnīja tiesības pārstāvēt Latviju „Vīnes desiņas eirobalagānā”.

Pagājušajā nedēļā Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna namā tika prezentēts meitenes debijas albums – neskatoties uz šādai mūzikai it kā netipisko pasākuma norises vietu, koncerts bija ļoti plaši apmeklēts. „Šis albums ir manu emociju, pārdomu un pārdzīvojumu krājums. Katra dziesma tajā simbolizē manu garastāvokli un jūtas, kas mani pārņēmušas konkrētā brīdī. Kā jau jebkuram cilvēkam, emocijas var būt dažādas - gan jautras, pozitīvas, citreiz smieklīgas, ir arī skumju brīži, tukšuma sajūta, vilšanās. Tas viss atskaņots albumā - tās ir manas personiskās pārdomas, kurās dalos ar klausītājiem,” tā Aminata. Pēc viņas pašas domām, albumā iekļautās dziesmas grūti ievietot kādos konkrētos stila rāmjos: „Manuprāt, mūsdienās mūzika sastāv no vairāku žanru kombinācijām. Arī šis albums sevī ietver gan dažas etniskas ieskaņas, gan elektroniku, gan deju mūziku, „soul” un „r'n'b”. Mūzika mainījās kopā ar emocijām”. Jāpiebilst, ka albuma producents ir Kaspars Ansons (tas pats, kurš gādā arī par Aijas Andrejevas muzikālo rokrakstu), bet mūzikas un teksta autore visām dziesmām ir pati Aminata, kas ir sevišķi simpātiski – vismaz izpilda pati savus garadarbus.

PAR. Teiciens par pirmajiem kucēniem, kas esot jāslīcina, vismaz attiecībā uz Aminatu nedarbojas – albums ir pārsteidzoši nobriedis un pārliecinošs, turklāt labākā ir viņas pati pirmā ierakstītā dziesma „I Can Breathe”. No pārējām dziesmām izceļas stilīgā „Call Phone”, gluži kā „European Hit Radio” radītā „Dualism”, dziedātājas vokālās dotības līdz sensacionāliem augstumiem demonstrējošā „Leave My Love Bleeding” (tas nudien ir kaut kas!), noteikti arī pusakustiski ģitāriskā un dejiskā „Let Me Know”, arī nedaudz pāraranžētā Eirovīzijas dziesma „Love Injected”. Rietumnieciski kvalitatīvs darbs, pat nepateiksi, ka to izdevusi debitante, turklāt no Latvijas.

PRET. Nedaudz mulsina pārspīlētais „Made In Latvia” sindroms – pat visi pateicības vārdi albuma iekšienē ir tikai angliski, ja neskaita divu atbalstītāju logo, tad nekas neliecina, ka šis produkts ir mūsējais. Tas pats attiecas arī uz dažiem gabaliem, piemēram, „Ring My Bells” varētu labāk iederēties dziedātājas tēva dzimtenē.