Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Kaimiņš citus apsaukā, pats kritiku nepanes; "sakasās" ar Nacionālo teātri

© twitter; ekrānšāviņš; @teatris

Latvijas Nacionālais teātris sācis izrādīt pašu aktieru „iz dzīves” noskatīto un izveidoto izrādi "Ž-Ž-Žurka klāt!", kurā parodēti un kariķēti daudzi politiķi. Tiesa, kamēr citi politiskās pasaules varenie kritiku uztver ar smaidu, tikmēr kādreizējais Nacionālā teātra aktieris savus kolēģus meties apsaukāt un kaunināt.

Izrādē "Ž-Ž-Žurka klāt!" aktieri iejutušies gan bijušās parlamenta spīkeres Solvitas Āboltiņas, gan Valsts prezidenta Andra Bērziņa lomās, izceļot šo personāžu netikumus un tikumus. Savukārt izrādes reklāmā īpaši tiek izcelts skandalozais 12. Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, kurš agrāk šajā teātrī darbojies kā aktieris. Tiesa, jaunajam tautas kalpam šāda uzmanība nav patikusi un starpa abām pusēm sākusies asa vārdu apmaiņa.

Amizantā diskusija ir sākusies pēc Latvijas Nacionalā teātra ieraksta mikroblogošanas vietnē twitter, "Šovakar Tevi teātrī gaida lidojošais Supernils, runājošais Prezidents, Artuss uz suņu būdas un citi zvēri. #ŽžžurkaKlāt"

Atbildot uz šo ierakstu, Saeimas deputāts A. Kaimiņš pauda savu sašutumu par sava vārda izmantošanu teātra izrādes reklāmā. "Kādēļ mans vārds šeit tiek izmantots Jūsu darba vietas reklamēšanas nolūkos? Ilze Blauberga un Līga Rimševiča galīgi apjukušas esat?," Artuss kā vienmēr neizvēlas izteicienus, uzrunājot teātra mārketinga nodaļas vadītāju un izrādes producenti.

Pēc pāris minūtēm diskusijā iesaistījās arī žurnālists Arnis Krauze: "@artuss @teatris Artuss, tik lūdzu nenorauj šī vakara izrādi. Man jau biļete kabatā."

Twitter lietotājs @thearmi raksta: "@arniskrauze @artuss Puika par citiem ņirgājas, bet nepanes, kad citi paņirgājas par viņu :)"

Latvijas Nacionālais teātris odiozajam deputātam atbildi tomēr parādā nepalika, "@artuss, kamēr tā nav Patentu valdē reģistrēta preču zīme, tas ir vienkārši vārds. Latvijā tādi ir vismaz 26. Arī mūsu personāžam tāds vārds.”

Uz šādu savas bijušās darba vietas atbildi sekoja A. Kaimiņa emocionāla piebilde: „@arniskrauze @teatris par mani taču var smieties,lūdzu! Cik uziet! Bet kāpēc ir jāapceļ Būda?! Kāpēc neapceļ Veceni, Voiceku vai Kolka Cool?”