Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Lilita Zatlere: Es ļoti mīlu savu vīru

Lilitai Zatlerei vīra grāmatas atklāšanas svētkos viesi dāvināja ziedus, atzīstot, ka liela daļa eksprezidenta panākumu ir tieši mīlošās sievas nopelns. © f64

Valda Zatlera sieva Lilita sarunā ar »Vakara Ziņām« atzīst, ka nekad nav nožēlojusi savu izvēli, apprecoties ar Valdi. Lai arī ar ģēniju nav bijis viegli, viņa ļoti mīl savu vīru.

 

Lilita Zatlere stāsta, ka vīra grāmatu viņa pašlaik noglabājusi naktsskapītī, kas dzīvesbiedru guļamistabā atrodas blakus gultai. «Izstāstīšu kādu ironisku atgadījumu. Pirms nedēļas mums aktieris Rolands Zagorskis uzdāvināja savu grāmatu, kas tagad atrodas uz skapīša vīra gultas pusē, bet uz mana skapīša ir Zatlera grāmata. Redz, kā abu uzvārdi sākas ar burtu Z,» tā Lilita. Zīmīgi, ka eksprezidenta sievai šī grāmata ir pārsteigums, jo viņa nav piedalījusies tās tapšanā un pat nav izjautājusi vīru, par ko būs grāmata. «Es biju blakus, redzēju radošo nekārtību Valda kabinetā, fotogrāfijas, melnrakstu kaudzes. Uz mājām nāca grāmatas rakstnieki. Mans pienākums bija pasniegt viņiem tēju vai kafiju un netraucēt,» atminas Lilita.

Raksturojot dzimšanas dienas priekšvakarā savu vīru, Lilita teic, ka viņš ir tik liels un spēcīgs pats sevī: «Varbūt tas ir pēc šiem prezidentūras gadiem, kad viņš vēlas saglabāt savu patieso es. Vaicājot eksprezidenta kundzei, vai ir viegli būt Valda Zatlera sievai, viņa atbild ar pretjautājumu: «Ar kuru ģēniju ir viegli?» «Taču, ja jautāsiet, vai to darītu vēlreiz, es paceltu abas rokas un teiktu – jā. Dodiet man šo iespēju simt, divsimt un trīssimt gadus. Es to vēlos, jo es viņu ļoti mīlu,» atklāta ir Lilita.

Viņa atzīst, ka nav padoma, kā viņai un vīram izdevies tik ilgus gadus spēt būt kopā un saglabāt vienam pret otru siltas jūtas. «Visas manas sajūtas, visa mana varavīksne ir manī iekšā. Nav izgudroti vārdi, lai es jums pateiktu, kā es izturos pret savu vīru un kā es viņu mīlu. Priekš manis Valdis ir brīnums. Es vēl līdz šai dienai brīnos par to, ka tieši man ir šī iespēja būt viņam blakus.»

Mīļotajam vīram 60. dzimšanas dienā Lilita vēl, kaut Valdis viņai būtu līdzās vēl simts gadus. Par dāvanām runājot, eksprezidenta kundze teic, ka ģimenē uz jubilejām neviens neaizraujas ar īpašu dāvanu dāvināšanu, jo dāvanas viens otram pasniedz visu cauru gadu. «Valdis jau mani kādreiz apceļ, ka man tā dzimšanas diena vismaz ir piecas reizes gadā,» tā Lilita.