Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Madonna - "Rebel Heart”

© publicitātes foto

Popmūzikas karalienes Madonnas (56) vārds komentārus neprasa – skaidrs, ka viņas trīspadsmitais studijas albums ir šā mēneša centrālais izdevums. Sensacionālā kārtā Amerikas topā tas debitēja „tikai” otrajā vietā (zaudēja Semam Smitam), ar iepriekšējiem pieciem Madonnas ripuļiem tā nebija gadījies.

Šim albumam ir vairākas versijas: standarta variantā ietilpst 14 dziesmas, „de luxe” – 19, bet „super de luxe” – 25 kompozīcijas. Apskatnieka rokās patrāpījās standarta versija, kas, pēc zinātāju nostāstiem, atstāj klausītājus bez divām labām un provokatīvām Madonnas dziesmām – „S.E.X.” un „Meassiah”, arī kopdarbs ar Nas dziesmā „Veni Vidi Vici” ir tikai limitētajās versijās. Nu nekas, provokāciju no Madonnas puses te tāpat netrūkst, piemēram, singls „Living For Love” – veltījums bijušajam vīram Gajam Ričijam... Pie albuma strādājis vesels bars pazīstamu producentu, tostarp Kanje Vests un Avicii. Jāpiebilst, ka amerikāņu dziedātāja izziņojusi arī pasaules koncertturnejas grafiku: tūres ietvaros tiks sniegti 35 koncerti Ziemeļamerikā un Eiropā. Tā sāksies 29. augustā Maiami, bet uz Eiropu Madonna pārcelsies novembrī. Mums tuvākie punkti – Prāga (7. novembris) un Stokholma (14. novembris), bet lētākais variants laikam ir Londona (1. decembris). Madonnas koncerti noteikti būs iespaidīgi – tā bija arī iepriekšējā tūrē „MDNA” (2012), kuras kopējie ieņēmumi pārsniedza 300 miljonus ASV dolāru. Pagaidām viņai „dzīvajā” variantā popmūzikā ikviens var tikai pienest ūdeni vai aizsiet kurpju šņores – kāds nu salīdzinājums jums labāk tīk.

PAR. Diezgan dīvaini, ka par singliem izvirzītas „Living For Love” un „Ghosttown”, jo labākie gabali te šķiet pavisam citi. Neapstrīdama līdere šajā jomā ir „Iconic”, kuras ieskaņošanā piedalījušies arī „hip hop” mākslinieks Chance The Rapper un skandalozais bokseris Maiks Taisons (!?). Lieliska ir „Devil Pray”, kuras uzbūve gan atgādina grupas „Animals” superpopulāro hitu „House Of The Rising Sun”. Tiesa, „Holy Water” tikpat pamatīgi atgādina pašas Madonnas duetu ar Britniju Spīrsu „Me Against The Music”... Trešajā vietā varētu likt mazliet bērnišķīgo „Bitch I’m Madonna”, kurā savu roku, tas ir, balsi pielikusi trakulīgā Nikija Mināža. Kopumā – albums ir ļoti labs un izdevies, Madonna kvalitātes latiņu nav nolaidusi. Vai gan kāds par to šaubījās?!

 

PRET. Pavirši noklausoties šo darbu, šķiet, ka nekā īpaša te nav – nepieciešams bruņoties ar palielu pacietību, lai beidzot tajā atrastu pievilcīgus gabalus. Turklāt to nemaz te nav tik daudz, no Madonnas tomēr bija gaidīts kaut kas mazliet vairāk.