Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Numeroloģes versija par mīklaino Zālītes pazušanu

Arī par Latvijas Māsu asociācijas vadītājas Jolantas Zālītes pazušanu šā gada 3. februārī ceļā no darba uz mājām izskanējušas dažādas versijas. © f64

Latvijas Māsu asociācijas vadītājas Jolantas Zālītes (50) pašlaik neizskaidrojamā pazušana nav vienīgais tāds gadījums Latvijā. Dažas likumsargu ilgi meklētas personas tiešām šķiet noslēpušās zem burvju cepures, kas cilvēku padara neredzamu.

Pazuda pirms došanās uz cietumu

Piemēram, kopš 2009. gada rudens tiek meklēts bijušais Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas rektors un Rīgas Komercģimnāzijas direktors Juris Stabiņš. Viņam būtu vajadzējis doties uz ieslodzījuma vietu, lai izciestu astoņu gadu cietumsodu, bet vīrietis pazuda. Kaimiņš upes krastā atradis it kā Stabiņa apģērbu, bet no paša – ne ziņas, ne miņas. Kopš 2013. gada vasaras ir pačibējusi arī bijusī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece un ilgstošā kukuļņemšanā vainotā Ārija Stabiņa. Viņa uzrakstījusi bērniem adresētu vēstuli, no kuras noprotams, ka pamet Latviju. Pat pēc tam ilgāku laiku viņu starptautiskajā meklēšanā neizsludināja, jo neesot bijis apstiprinājuma, ka Stabiņa tiešām atstājusi Latviju. Ja viņa pašlaik atrodas valstī, ar kuru Latvijai nav noslēgts izdošanas līgums, tad personu var meklēt ar Interpola starpniecību. Kopš 2010. gada maija tiek meklēts advokāts Ainārs Platacis, kura nozušanu citādāk kā par dīvainu ir grūti nodēvēt. Viņa automašīna «Mercedes-Benz 500» ar visu aizdedzes atslēgu tika atrasta Pierīgā pie ezeriņa. Mašīnā bija arī divas žaketes, portfelis un telefons.

Iespējams, ka Jolanta Zālīte ir dzīva

Arī par Zālītes pazušanu ceļā no darba uz mājām izskanējušas dažādas versijas. Cilvēki, kuri viņu pazīst, uzskata, ka Latvijas Māsu asociācijas vadītāja neizdarītu pašnāvību. Parādījusies informācija, ka trūkst skaidrības par naudas darījumiem asociācijā. Sertificētas numeroloģes Inetas Ventnieces-Krīgeres versija skan – tāda tipa cilvēks kā Zālīte nav tendēta uz suicīdu. Turklāt pašlaik viņai dzīvē ir ļoti labvēlīgs laiks, lai bez šķēršļiem īstenotu mērķus. «Viņa ir cilvēks, kas radīts, lai pelnītu. Dzīves materiālā puse ir svarīga. Tāds cilvēks parasti pašnāvību neizdara. Viņa ir līdera tipa cilvēks, kurš ne visiem var patikt. Ne vienmēr atklāj savas kārtis, tāpēc kāds var uzskatīt, ka viņai nevar uzticēties. Loģiska, ātri pieņem lēmumus, bet pārdroši neriskē. Iekšēji izturīga, un tādi cilvēki spēj izkulties no visdažādākajām situācijām. Viņas dzīvē svarīga ir ķēdīte: vara–nauda–attiecības. Šogad viņai aktuāla skaitļa astoņi vibrācija, kas numeroloģijā nozīmē atbildēt par savu agrāko rīcību.»