Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Virga remontē vecu dzīvokli, kur dzīvot ar mīļoto

Rokmūziķis Ainars Virga beidzot ir ticis pie savas mājvietas, ko iekārtojis daudzstāvu nama pamestā divistabu dzīvoklī. © Fēlikss Sitņikovs un Egons Zīverts

Rokmūziķis Ainars Virga (50) beidzamos gadus dzīvoja savu vecāku dzīvoklī, taču pērnā gada rudenī viņš beidzot tika pie sava mājokļa daudzdzīvokļu namā. Dzīvoklis vēl pilnībā nav iekārtots un tajā notiek remontdarbi. Visspilgtākā Virgas mājoklī ir mazmājiņa, kuras sienas apgleznojuši Liepājas mākslas skolas mazie audzēkņi. Ainars cer, ka kādu dienu uz viņa jauno mājokli no Grobiņas pārcelsies arī mīļotā sieviete Anija Brūna.

Rokmuzikanta ikdiena

Ainars Virga nupat iznācis no slimnīcas un teic, ka nu jūtoties možs. Par sevi likusi manīt mugura, kas ļoti, ļoti sāpot. Tas esot no ģitāras spēles. Mugura, pleci, pirksti, pēdas – viss sāpot. Iespējams, pie vainas arī bohēmiskais dzīvesveids un dažādas postošās atkarības.

No dzimtās Liepājas Virga prom nekad neies. Tādēļ arī jauno mājvietu viņš iekārtojis turpat Liepājā, netālu no vecāku mājām. Par jauniegūto mājokli Ainars saka: «Dzīvokli esmu izremontējis nepilnā pusgada laikā. Viss sākās no nulles. Pirms tam šis bija pamests dzīvoklis. Dzīvot it kā varēja, bet es izārdīju visas sienas un pa savam izveidoju telpu plānojumu.»

Mūziķis gan teic, ka neprot skaitīt, bet pāris tūkstoši eiro būs ieguldīti dzīvokļa labiekārtošanas darbos. Šobrīd rokmūziķa divistabu dzīvoklī ir tikai pašas nepieciešamākās sadzīves lietas – ledusskapis, televizors, dīvāns, krēsls un gulta, bet pārējās mēbeles vēl jāpērk. Pēc ilgiem laikiem mūziķim ir pašam savs dzīvoklis, nevis īrēts. Arī uz kuģīša viņš vairs nestrādā par sargu. Naudu patlaban pelna ar mūzikas rakstīšanu.

Kā sākas leģendārā rokmuzikanta diena? «Es katru rītu ceļos pusseptiņos. Rīts sākas ar stipri sacukurotas kafijas baudīšanu. Tad ir vairākas cigaretes, piemēram, piecas. Es daudz smēķēju un nevaru no tā tikt vaļā, jau pierasts. Mūzika arī top rītos. Man ir skaists rajons, pa istabas logu varu vērot Liepājas ezeru. Tad arī priecājos par to.»

Līdzko iestājies siltāks laiks, Ainaru bieži vien Liepājas ielās var sastapt, pārvietojoties ar divriteni. Viņš uzliek ģitāru plecos un dodas ceļā. Arī uz koncertiem Liepājā brauc ar velosipēdu.

Mīl un lepojas ar bērniem

Īpaši Ainars lepojas ar saviem diviem bērniem – audžumeitu Ilzi un dēlu Rūdolfu, kas dzimis laulībā ar populāro Liepājas zobārsti Andu Virgu. Meita joprojām strādā par zobārsti kā mamma, bet Rūdolfs brauc uz kuģiem. Puisis šobrīd esot Latvijā, bet iepriekš bijis Īrijā mācīties. «Viņš ir otrais kapteinis uz tankera, bet vēlas uz kuģiem apgūt citu profilu. Mīlestība uz kuģiem un jūru viņam nav iedzimusi no mana tēta Ivara, Rūdolfa vectēva. Dēls pats izdomāja un izvēlējās šo nodarbošanos.»

Jau vairākus gadus Ainars par savu mīļoto sievieti dēvē Aniju Brūnu. «Mēs joprojām esam kopā. Viņa, protams, nāk pie manis ciemos. Kopā ejam visur – uz koncertiem, teātri, kino un pastaigāties.»

Rezumējot šābrīža dvēseles stāvokli, Ainars teic: «Domāju, ka man pietiek dzīvē mīlestības – vecāki, mīļotā sieviete, klausītāji un fani. Ja cilvēka dzīvē mīlestības pietrūkst, tad ir grūti dzīvot.»

Dziesmas raksta arī baptistu draudzei

Mūziķis nupat saņēmis «Zelta mikrofona» balvu par albumu «Dziesmas par dzīvi un mīlestību». «Patīkami, protams. Jutos novērtēts kā Ainars Virga. Tas jau ir bišķiņ savādāk nekā «Līvi». Šoreiz tā ir mūzika, ko es pats vēlos. Savā ierakstu albumā parādīju, kas es esmu. Diemžēl vienā albumā nevar parādīt visu. Tādēļ atkal rakstu dziesmas. Man šobrīd ir radošs pacēlums,» priecājas Virga.

Kopā ar senu draugu un dziesmu tekstu autoru Guntaru Raču tapusi veltījuma dziesma Liepājai 390. jubilejā. 20. un 21. martā visu paaudžu liepājnieki piedalīsies vērienīgā koncertā, kurā izskanēs arī Guntara un Ainara kopīgi radītā dziesma «Liepājas bruģis».

Izrādās, Ainars arī pats ir rakstījis savām dziesmām vārdus. «Guntars arī ir piedalījies un palabojis. Es neesmu tik profesionāls vārdu meistars, varu rakstīt tekstus, kuri diezgan muļķīgi skan. Tāpēc dodu Guntaram, lai viņš palabo, izdara korekcijas, pie reizes kaut ko izmaina. Ja kādu rindiņu nevaru izdomāt, tad viņš pieliek to rindiņu klāt. Tā tas notiek,» atklāj populārais mūziķis.

Ainars joprojām raksta arī dziesmas baptistu baznīcai. Citām ir Bībeles teksti, dažām – kristīgo autoru teksti. Pāri par desmit dziesmām baznīcai tapis. Tās izpilda vietējais ansamblis. «Esmu iesvētīts un kristīts, bet esmu pareizticīgais. Taču īstenībā es baznīcu neapmeklēju, tikai tad, kad ir jāspēlē. Dievam droši vien ticu,» tā rokmūziķis.

Ar draugu Raču sacer futbola himnu

Ainars ar Guntara Rača vārdiem uzrakstījis arī Liepājas futbola himnu, un pamazām top dziesmas jaunajam albumam. Futbola himna skanēs sezonas atklāšanā pirmajā futbolspēlē, bet radio jau bijis dziesmas pirmatskaņojums. «Račs teica, ja pa dienu nav kaut ko uzrakstījis, tad uzskata, ka tā diena ir velti nodzīvota. Par sevi tā nevaru teikt, ka katru dienu kaut ko uzrakstu. Topošā dziesmu albuma tekstu autors atkal ir Račs. Mēs ar Guntaru esam kopā izēduši ne vienu vien sāls podu – esam pazīstami kopš sešu septiņu gadu vecuma. Visu to labāko par viņu varu teikt. Mūs dzīvē darbs ir savedis kopā, līdz ar to esam draugi vēl šobaltdien,» par draudzīgajām attiecībām priecājas Ainars.

Rokmuzikants ir apņēmības pilns šogad paveikt lielas lietas saistībā ar savu grupu «Virga Hard Orchestra». Arī pēc horoskopa šis solās būt bagātīgs gads. «Esmu Auns. Un laikam man ir visas tās īpašības, kas piemīt šim ragainim. Vienmēr izlasu Auna horoskopu. Man tas pilnībā atbilst. Galvenais, ja tu esi kaut ko uzņēmies, tad arī izpildi!» strikti nosaka rokmūziķis.