Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "Līdz pēdējam” - "Acīm apslēpts”

© publicitātes foto

Grupas un tās albuma nosaukumi ir tik dīvaini, ka nezinātājs (un zinātāju nemaz nav daudz) mierīgi varētu sajaukt, vai „Līdz pēdējam” izdevusi „Acīm apslēpts” vai „Acīm apslēpts” nākuši klajā ar „Līdz pēdējam”.

Šī komanda veidojusies 2010. gadā, kopā sanākot cilvēkiem no Smiltenes un Ogres, taču pirmais koncerts fiksēts 2013. gada maijā – pēdējos gados viņi jau ik pa laikam parādās dažādos pasākumos. Grupas sastāvs: Dāvids Groza (vokāls), Rihards Rudzis (ģitāra, vokāls), Jānis Špats (basģitāra) Daniēls Groza (ģitāra, vokāls) un Mārtiņš Kokars (bungas). It kā uzvārdi liekas kaut kur dzirdēti, tomēr tā īsti pazīstams nav neviens, ja neskaita Daniēlu Grozu, kurš piedalās arī projektā „Dream Fot Eternity”, un, kas interesanti, pirms desmit gadiem vinnējis... bērnu Eirovīzijā (kopā ar vēl vienu smiltenieti Montu Beļinsku). 2013. gada oktobrī tika uzsākts darbs pie debijas albuma - studijā "Lauska" skaņu inženiera Kaspara Bārbala vadībā. Te tas ir – desmit dziesmu apkopojums, ko paši „Līdz pēdējam” vīri ieskaita „melodic hardcore punk” lauciņā. „Albums konceptuāli runā par visām cīņām, ko cilvēki piedzīvo savos prātos un sirdīs, iekšienē, nevienam nemanot. Albums arī ir kā aicinājums vienmēr mainīt savus soļus, dzīves gaitu, nepieļaut līdzīgus iznākumus,” tāds, lūk, uzsaukums.

 PAR. Diezgan simpātiska ir šo čaļu degsme, ar kādu viņi ķeras pie savu ideju laišanas tautā. Pateicoties ritma maiņām, piemēram, dziesmās „Paldies tev (vienmēr)” un „Nemierīgie ūdeņi”, bet it īpaši „Dalot ar divi” vismaz muzikālā ziņā šīs idejas tiešām uzrunā. Ģitāristi arī malači, ritma sekcijai arī nav ne vainas.

PRET. Ir dzirdētas daudzas „hardcore” un „punk” komandas, bet tik šaušalīgi nesaprotamu vokālu nudien nav nācies piedzīvot. Kad štata bļāvējam, atvainojiet, vokālistam piepalīdz pārējie, tad vēl rezultāts pēc kaut kā izklausās, bet citādi lielākoties ir ārprāts. Tiesa, albuma vāciņam pievienoti dziesmu teksti, kas šo defektu atsver. Par mūziku – kaut kas sanāk, kaut kas nesanāk.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.