Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Pauls: Aminatai viegli Eirovīzijā nebūs

© f64

Latvijas pārstāvei Aminatai Savadogo Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Austrijā viegli nebūs, aģentūrai LETA pastāstīja komponists Raimonds Pauls.

"Tauta tā ir nolēmusi, un par to, cik veiksmīga šī izvēle ir bijusi, diskutēt ir par vēlu," sacīja Pauls, komentējot svētdien notikušā Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova 2015" skatītāju balsojuma rezultātus. "Mēs uzticamies skatītāju balsojumam - tur Aminata ir 1.vietā, un tālab viņa brauc uz Austriju. Vēlams, lai viņa tiek finālā, nevis atbrauc mājās pēc pusfināla," pauda maestro.

Pēc maestro domām, var redzēt, ka meitene cenšas. Taču, kādi viņai būs panākumi, ir grūti prognozēt. "Es no vienas dziesmas dziedātāju novērtēt nevaru," sacīja Pauls. "Lai Dievs dod panākumus, bet viegli viņai nebūs," bilda maestro.

Pauls uzsvēra, ka nekādu pārsteigumu konkursā "Supernova" viņam neesot bijis.

Pēc Paula domām, Eirovīzija ir izrāde vienam vakaram un otrajā dienā jau visi to ir aizmirsuši. "Tā mēs pārredzam, kas šajā lauciņā notiek," sacīja maestro, piebilstot, ka noniecināt konkursu jau ir vienkārši, bet pašam uztaisīt - sarežģīti. Viņš konkursu skatoties, lai redzētu, kas notiek populārajā mūzikā.

Maestro gan piebilda, ka savu potenciālu pilnībā neizmantoja Anta Stafecka - dziedātāja, kas uzstājās konkursa "Supernova" pusfinālā, bet finālā netika. "Viņai vajadzēja izvēlēties dziesmu, kas ir viņas augstajai balsij piemērotāka. Bet ar Stafecku ir līdzīgi kā ar Samantu Tīnu - viņai ir laba balss, bet kaut kādu iemeslu dēļ viņa vienmēr paliek otrā vai trešā," sacīja Pauls.

Kā ziņots, vakar Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova 2015" uzvarēja dziedātāja Aminata Savadogo. Aminata ar pašas sacerēto dziesmu "Love Injected" aiz sevis atstāja Marku Rivu, apvienību "ElektroFolk" un izpildītāju "Mntha". Finālā uzvarētāju noteica tikai skatītāju balsojums.

Eirovīzijas dziesmu konkurss maija beigās notiks Austrijā, jo pērn tajā uzvarēja šīs valsts pārstāve Končita Vursta.