Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "Moontalk” - "EP”

© publicitātes foto

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas „Zelta mikrofons” nominantus vērtējot, patrāpījās arī šī mazā platīte ar sešām dziesmām – izrādījās, ka „Moontalk” ir kādreizējā „100. debijas” dalībnieka Modra Skaistkalna jaunais projekts.

Tiesa, pats Modris no savām pagātnes muzikālajām gaitām šobrīd vairās kā velns no krusta, par „100. debiju” negrib pat dzirdēt un uzsver, ka savā karjerā ir pāršķīris jaunu lappusi. Tā arī ir, „Moontalk” nav nekā kopīga ar kādreiz slavenā dīdžeja iepriekšējiem darbiem – pēc pašu paustā, viņi muzicē „post britpop”, „electronic rock” un „indie rock” manierē. Šīs grupas sastāvs nokomplektējās jūlijā, augustā bija pirmie koncerti „Katrīnbādē” un Šlokenbekas muižā („Tie bija kā izmēģinājuma koncerti, gribējām redzēt, vai mēs vispār kādam esam vajadzīgi,” jokoja Modris), bet gada beigās muzicēja brīvprātīgo godināšanas pasākumā Sporta manēžā. Bez Skaistkalna pie mikrofona vēl šajā grupā spēlē ģitārists Reinis Briģis (ex”Double Faced Eels”, „Tā Tā Tā”), basģitārists Edgars Spura („Stonestreet”) un bundzinieks Edgars Ansons-Tomsons, kura pamatdarbs ir opera. Plānots, ka marta sākumā „Moontalk” sniegs lielāku prezentācijas koncertu, kā arī nāks klajā ar jaunu videoklipu. Kas attiecas uz „Zelta mikrofonu”, tad šajā aptaujā grupai diezgan neizprotamu iemeslu dēļ klājies visai slābani – nav tikts ne gada debijas, ne labāko poproka albumu Top 5, lai gan vismaz pēdējā no šīm nominācijām „Moontalk” pilnīgi noteikti bija pelnījuši vietu fināla pieciniekā (ārpus tā palika tikai Skaistkalns & Co, kā arī „Flame & The Rolltones”).

PAR. Elegants, trauksmains ģitārskanējums ar Skaistkalna vokālu trumpī – kurš gan varēja iedomāties, ka viņš prot dziedāt arī šādi?! „Starp citu, vakar brīvprātīgo pasākumā antīkajā manēžā pārsteidza „Moontalk” - tāds kā latviešu „Placebo” ar Modri Skaistkalnu [Braiena] Molko vietā,” savā tviterkontā paudis mūzikas speciālists Kaspars Zaviļeiskis – visai precīzi! No dziesmām superīga ir „Imitation”, ļoti labi padevusies arī „Spotlight”, nav ne vainas arī „Never Hide Your Love”, „I Hope I Blow Your Mind” un „For Sure”. Gaidām pilnu albumu!

 

PRET. Kā var ar labu iztēli apveltīti radošie cilvēki sadomāt tik glupu grupas nosaukumu?! Internetā ievadot „moontalk”, izlec vesela grēda ar dažādiem piedāvājumiem, tikai ne tas, ko vajag. Par dziesmām – lēnīgo „How Would You Know” par izdevušos grūti nosaukt, taču Skaistkalns oponē, ka tā patīkot meitenēm... Nu, var jau būt.