Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Miks Dukurs - „Promise”

© publicitātes foto

Pēc pagājušā gada nogalē notikušās koncertsērijas pa latvju klubiem dziedātājs Miks Dukurs uz laiku paņēmis pauzi – vismaz sociālajos tīklos nav nekas lasāms par viņa tuvākajiem koncertplāniem, un ne velti Miks kopā ar „PeR” bītbokseri Edmundu Rasmani varēja uzņemties „Muzikālās bankas” fināla ceremonijas Ventspilī vadību.

Taču gan jau drīz atkal būs Dukura koncerti, kuros kā viens no stūrakmeņiem būs arī EP „Promise” iekļautais sešu jaunu dziesmu skaņu materiāls, kā arī, protams, populārākie hiti no līdz šim izdotajiem albumiem. Jāpiebilst, ka “Promise” ir pirmā relīze jaunajam grupas sastāvam, kas tika nodibināts gandrīz tieši pirms gada. “Pagājušā gada janvāris man bija jauns sākums, jo zem nosaukuma “Miks Dukurs” tika izveidota komanda ar vienotu nākotnes vīziju un mērķiem. “Promise” ir personiskākais stāsts, ko esmu atklājis klausītājiem, šoreiz ne tikai kā dziesmu autors, bet arī producents. EP vienojošā tēma ir draudzība un attiecības, kas nevar pastāvēt bez uzticības solījuma,” tā Miks Dukurs. Ieraksts tapis kopā ar grupas basģitāristu un Mika tēvu vienā personā Ediju Dukuru, ģitāristu Aigaru Mālu un bundzinieku Reini Reķi. Par visu dziesmu miksu atbildīgs Reinis Kārkliņš („Hodila Records”), albuma dizainu veidojis Jānis Vīksna.

PAR. Iepriekšējie albumi (it īpaši pirmais) bija diezgan pamatīgs savārstījums no dažādiem stiliem un pat valodām, šajā jau vērojama konkrēta ievirze konkrētā stilā – uz diezgan elitāra un kvalitatīva, ar elektroniskiem efektiem bagātināta, poproka pusi. Labākā platītes dziesma ir „Love Is A Victory”, uzrunā arī „Just Like You”. Pārsteidzoši kvalitatīvs darbs.

 

PRET. Hmm, vai dziesmā „Shit Happens” kaut kas nav drusku nosperts no „Bon Jovi”? Un līdzīgi jautājumi uzmācas par vēl pāris gabaliem. Brīžiem Miks tomēr par daudz iekāpj popa lauciņā, arī tik pamatīga aizraušanās ar elektronikas eksperimentiem pie laba gala nenovedīs. Sešas dziesmas gan laikam ir par maz, lai spriestu par projekta „Miks Dukurs” tālāko virzību un perspektīvām, jāgaida kaut kas apjomīgāks.