Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Astroloģes ieteikums- veiksmes akmeņi

© f64

Sertificētas astroloģes Gunas Kārkliņas privātkolekcijā atrodami dažnedažādi pusdārgakmeņi jeb minerāli. No mājas Guna gandrīz nekad neiziet, ja kabatā nav ieslidināts kāds akmens, un astroloģe joko, ka viņas guļamistabas interjers atgādinot akmeņlauztuves. »VZ« noskaidroja, kādi akmeņi palīdz satikt īsto vīrieti, kādi domāti veiksmīgam biznesam un ko likt zem spilvena, ja ļoti gribas mazuli.

Pirmo minerālu jeb pusdārgakmeni astroloģe iegādājās 80. gadu vidū, kad vēl strādāja Jaunatnes teātrī un ar viesizrādēm viesojās Sverdlovskā, kas tagad pārdēvēta par Jekaterinburgu, aiz Urāliem. «Tā nu uz Latviju ar mani atceļoja kulons un gredzens ar tīģeraci, kā arī gredzens un rotaslietu lādīte, kas izrotāta ar rodonītu (rozā minerāls). Toreiz, iegādājoties akmeņus, es nezināju, kāda tiem nozīme. Latvijā tolaik šie minerāli nebija tik populāri un pieejami. Šobrīd arī pie mums ir liels akmeņu piedāvājums un ikviens var iegādāties sev nepieciešamus pusdārgakmeņus, kas noder dažādās dzīves situācijās,» par aizraušanos ar akmeņiem pārdomās dalās Guna Kārkliņa.

Biznesam un ideju ģenerēšanai

Akmeņi ir piemēroti dažnedažādiem dzīves notikumiem, situācijām, aizsargā no ļaunas acs, uzlādē ar pozitīvu enerģiju. «Es piederu pie cilvēkiem, kas pati izvēlas un arī citiem iesaka akmeņus izvēlēties nevis pēc zodiaka zīmes, bet gan pēc dzīves situācijām un konkrētām vajadzībām. Akmeņu jeb minerālu ir ļoti daudz, tāpēc visus nemaz nav iespējams pārzināt un atšķirt.

Ja nepieciešama veiksme biznesā un lietišķās sarunās, tad līdzi varam ņemt kalnu kristālu. Biznesam derēs arī hrizoprāzs, kā arī rozā pērles. Ja ir nepieciešams radīt un ģenerēt jaunas idejas, tad zem spilvena var likt citrīnu. Kad akmens savu darbu ir padarījis, tas jāattīra, nomazgājot ar tekošu ūdeni, un jānoliek savā vietā līdz nākamai reizei. Un atkal var izvēlēties kādu citu jau citām dzīves vajadzībām. Ir cilvēki, kas izvēlas tikai vienu akmeni, no kura izgatavo talismanu vai amuletu un nēsā to ikdienā. Personīgi man nav amuletu, jo katrā dzīves periodā mani uzrunā dažādi akmeņi. Dažkārt es tos iegādājos impulsīvi. Veikalā kāds no tiem mani «uzrunā», iepatīkas, es pērku, nesu mājās un meklēju informāciju par šiem akmeņiem. Tas ir ļoti interesanti un aizraujoši, jo bieži vien izrādās, ka tieši šis akmens man konkrētajā brīdī ir bijis nepieciešams. Neapstrādātus akmeņus Rīgā iegādājos tikai dažās tirdzniecības vietās, par kurām esmu pārliecināta, ka akmeņi ir īsti. Tirgot mēdz arī viltotus minerālus. Esmu dzirdējusi neiedomājamus stāstus, kā vilto akmeņus. Piemēram, Indijā no rotaslietu darināšanas procesa pārpalikumiem sapresē radušos putekļus. Ametistu, dedzinot augstā temperatūrā, padara līdzīgu citrīnam. Dažus baltos akmeņus pārkrāso, lai jau vēlāk pārdotu kā tirkīzus,» stāsta Guna.

Akmeņi visiem dzīves gadījumiem

Universālais akmens, kas der jebkurai dzīves situācijai, ir kalnu kristāls. To sievietes var ielikt rokassomiņā, ejot uz operu, vīrieši ielikt uzvalka kabatā, lai veiksmīgāk kārtojas darījumi. Turklāt arī darba kabinetā vai birojā kā dizaina elementu uz galda var novietot kalnu kristāla drūzu.

«Kalnu kristāls ir akmens, kas attīra enerģijas. Pasargā no ļaunas acs, no skauģiem un nelabvēļiem. Kalnu kristāls palīdz biznesā. Es pati ikdienā diezgan bieži kabatā vai somiņā nēsāju kalnu kristālu, jo diezgan bieži kārtojamas lietišķas darīšanas un savā darbā bieži saskaros ar visdažādākajiem cilvēkiem un enerģijām. Reiz manai kolēģei bija nepatīkama tikšanās, tādēļ iedevu viņai līdzi nelielu kalnu kristāliņu. Kolēģe pēc tikšanās atdeva man kristāliņu, es to noskaloju un skatos, ka akmenī parādījusies plaisa. Tik daudz negatīvās enerģijas ir bijis šajā tikšanās reizē, bet akmens to visu ir uzņēmis. Man savulaik arī pašai ir saplīsis kalnu kristāls, ko nēsāju lāsītes formā kā kaklarotu zem drēbēm. Toreiz, kad kristāliņš saplīsa, kārtoju ļoti sarežģītu darījumu saistībā ar dzimtas nekustamo īpašumu, un visa situācija bija saistīta ar lielām negācijām. Es nostājos kā mūris un nepieļāvu, ka notiek negodīga īpašuma iegūšana un tiek apvesti ap stūri gados veci cilvēki. Panācu maksimāli labvēlīgu iznākumu. Pēc līgumu noslēgšanas skatos uz savu kristāla lāsīti un redzu, ka tajā ir caurumiņš un no tā uz visām pusēm aiziet plaisas. Gribi tici, negribi – netici. Nav tam racionāla izskaidrojuma. Bet no ezotēriskā viedokļa to varētu traktēt tā – kalnu kristāls savu darbiņu bija padarījis, uzņēmis negatīvo enerģiju, kas šajā gadījumā bija vērsta pret mani.

Ja akmens ir saplīsis, to vēlams aprakt kaut kur zemē, mežmalā, jo tas savu darbiņu ir padarījis un akmeni labāk atdot zemei, no kuras tas nācis,» skaidro astroloģe.

Viņa iesaka cilvēkiem, kuri strādā ar datoriem, uz galda starp sevi un datoru novietot kalnu kristālu piramīdas formā. Tā pasargā un attīra no negatīvā starojuma.

Ļoti daudz labu īpašību piemītot arī ametistam. To ieteicams glabāt savā privātajā zonā, piemēram, blakus gultai uz naktsskapīša. Šis akmens harmonizē, nomierina, līdzsvaro.

Par turību un labklājību palīdz rūpēties zilais tirkīzs. «Es pati gandrīz nekad nešķiros no tirkīza gredzena, un ap roku man ikdienā ir rokassprādze no tirkīziem un ahātiem, ko viena laba kolēģe man atveda no Indijas,» stāsta Guna.

Mīlestībai un auglībai

Katras sievietes kolekcijā noteikti ir jābūt rozā kvarcam, tas ir mīlestības akmens. «Ļoti labvēlīgs akmens, kas harmonizē attiecību jomu. Rozā kvarcs palīdz iegūt mīlestību. Turklāt, ja konkrētās attiecības nav uz labu, tad šis akmens aizsargā un neļauj nekam sliktam notikt. Man pašai reiz bija sākušās attiecības, bet vēl nevarēju zināt, kas un kā būs. Vakarā, noņēmusi no kakla šo akmeni, ko nēsāju kā rotaslietu, sajutu, ka akmens kļūst arvien vēsāks manās rokās. Tas bija kā signāls, jo šīs attiecības, tikko kā sākušās, arī beidzās. Varam jau teikt, ka viss notiek mūsu galvās, bet manā dzīvē bijuši vairāki momenti un notikumi, kas saistās ar akmeņiem, tā ka gribot negribot ir jātic,» teic Guna. Veiksmei mīlestībā derēs arī melnās pērles. Tiesa gan, ar pērlēm nevajadzētu ļoti aizrauties, jo tās vairāk domātas ūdens zodiaka zīmēm – Vēžiem, Zivīm, Skorpioniem.

Savukārt kahalongs – pienbaltais akmens – ir auglības un mātes akmens. Kahalonga akmeni zem spilvena ieteicams likt sievietei, ja viņa vēlas bērnu.

Melnie akmeņi – burvestībām

Starp minerāliem sastopami arī melnie akmeņi, kas ir enerģētiski ļoti spēcīgi. Piemēram, dūmu kvarcu uzskata par raganu akmeni, kas palīdz saskatīt pagātni, tagadni un nākotni. Hematīts senos laikos tika uzskatīts par karaļu un valdnieku akmeni, kas kaujās aizsargāja no ievainojumiem un apturēja asiņošanu. Hematītu lieto litoterapijā, kas ir ārstniecība ar minerāliem, šo akmeni izmanto asins sastāva uzlabošanai. Uzskata, ka melnais kristāls jeb morions dod spēcīgu saikni ar garu pasauli, tas tik tiešām ir īsts burvju akmens. Tiesa gan, šo akmeni astroloģe neiesaka nēsāt līdzi un izmantot.

No melno akmeņu klāsta ieteicams ir melnais turmalīns jeb šerls. Ja briest tikšanās ar negatīvi noskaņotiem cilvēkiem, tad kabatā var ielikt melno turmalīnu. Turklāt, ja arī pats akmens īpašnieks ir negatīvs, tad akmens līdzsvaro šo situāciju.

 

Vērša zīmē dzimušie nedrīkst nēsāt dzintaru

Dzintaru var lietot visas horoskopa zīmes, izņemot Vēršus. «Dzintars nav minerāls, bet sacietējuši fosilie sveķi. Dzintars ir atšķirīgs un maz pētīts. Ir zināms, ka dzintars bijis valdnieku akmens. To pat iestrādāja Tutanhamona (viens no pazīstamākajiem Ēģiptes valdniekiem – red. piez.) bruņās. Dzintars ir spēcīgs enerģijas nesējs un aizsargātājs. Tēma par latviskajiem akmeņiem ir interesanta kā motīvs, bet maz zināma. Tāpat arī interesanta tēma varētu būt Latvijas akmeņi, bet par tiem man tikpat kā nav informācijas. Tiesa, mājās man ir arī neliela Latvijā atrastu akmeņu kolekcija. Draugi mani ir apdāvinājuši arī ar Latvijas un Baltijas akmeņiem. Turklāt manā lauku īpašumā starp mežiem un purviem pie Lejasciema ir atrodami daudzi un interesanti oļi un laukakmeņi. Vienā meža malā ir interesants laukakmens, kas lietus laikā kļūst sarkans, it kā pār to būtu nolijušas asinis.

It kā jau akmeņu pētnieki atzinuši, ka svētajiem akmeņiem ir spēcīgas enerģijas, un uz tiem pat iesaka pagulēt vai pasēdēt, bet kādu ietekmi uz cilvēku atstāj Latvijas oļi, man nav zināms,» atklāj astroloģe.