Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Princim Viljamam būs ekstrasensa pareģots bērns

© scanpix

Vēl viens notikumiem bagāts gads noslēdzies arī pasaules šovbiznesa spīdekļiem un augstāko aprindu pārstāvjiem. Bija gan kāzas, gan bēres, gan dzima bērni. Joprojām sabiedrībā lielu interesi izraisījušas karaliskās ģimenes, viņu dzīves redzamā daļa un aizkulises. Sabiedrību ar jaunām ziņām visvairāk lutinājusi Anglijas karaļnama jaunā paaudze – princis Viljams un hercogiene Ketrīna Midltone, kura 9. janvārī atzīmē savu 33. dzimšanas dienu. »VZ« pētīja, kas noticis jauno britu troņmantnieku dzīvē 2014. gadā.

Keita svētkos bauda brīvību bez vīra un bērna

Kembridžas hercogienei Keitai Midltonei katrs gads kopš 1983. gada, kad meitene svinēja savu pirmo dzimšanas dienu, iesākas ar ilgstošu lustēšanos. Iepriekšējo jauno gadu hercogiene sagaidīja kopā ar savu jaunāko māsu Pipu Midltoni. Māsas svētku svinēšanu sāka jau 30. decembrī, kad devās uz privātu ballīti pie draugiem Blekberijā. Kā vēstīja laikraksts «People», pasākumā nebija ziņkārīgo žurnālistu ar fotokamerām un sarkanā paklāja, tādēļ Keita Midltone varēja atviegloti uzelpot un pilnībā izbaudīt atpūtu. Turklāt Jaungada sarīkojumā viņa bija bez vīra prinča Viljama un piecus mēnešus vecā dēliņa Džordža Aleksandra Luija.

Savukārt jau 9. janvārī hercogiene svinēja savu 32. dzimšanas dienu. Tiesa, svinības bija ļoti klusas un pieticīgas. Tajās piedalījās tikai vistuvākie radi, jo Anglijas karaļnams šo notikumu Midltones dzīvē neuztvēra kā īpaši nozīmīgu. Vienīgais cilvēks, kurš izmantoja dzimšanas dienu, lai pamatīgi iepirktos, bija hercogienes mamma Kerola Midltone, kas šķiedās ar naudu Londonas dārgākajos veikalos, lai palutinātu sevi un pie viena iegādātos kādu dāvaniņu arī meitai.

Arī dzimšanas dienā Keitai bija jāiztiek bez vīra sabiedrības, jo viņam bija sākušās mācības Kembridžas universitātē, kur princis Viljams studē lauksaimniecības vadību. Interesanti, ka viņš, neraugoties uz savu augsto titulu, uz augstskolu devās ar vilcienu, turklāt nevis pirmās klases vagonā, bet gan parastajā vilciena kupejā ar līdzcilvēkiem.

Princis Džordžs apceļo pasauli

Pērn savos pirmajos ārvalstu ceļojumos un oficiālajās vizītēs devās arī jaunākais karaļnama pārstāvis princis Džordžs. Februāra sākumā Kembridžas hercogiene nolēma doties atpūtā. Atšķirībā no citām jaunajām māmiņām, kuras, vēlēdamās atvilkt elpu no ikdienas rūpēm, atstāj savus jaundzimušos mazuļus vecmāmiņu un auklīšu apgādībā, Keita Midltone kopā ar savu sešus mēnešus veco dēliņu Džordžu devās uz Karību salām. Princese ar atvasīti izvēlējās apmesties astoņus kilometrus garajā Mustikas salā, kas jau vairākus gadu desmitus ir Midltonu ģimenes iecienītākā atpūtas vietas. Arī šoreiz vīrs un tētis nevarēja būt kopā ar saviem mīļajiem – mācības pirmajā vietā. Tiklīdz princis Viljams atbrīvojās, viņš ar sievu nekavējoties devās nedēļu ilgā atpūtas ceļojumā uz Maldivu salām. Šoreiz dēlēns palika mājās pie omītes un opīša – Keitas Midltones vecākiem Kerolas un Maikla. Tieši vecāku prombūtnes laikā mazais Džordžs pirmo reizi sāka rāpot.

Savukārt jau aprīlī princis Džordžs kopā ar vecākiem devās savā pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Lai princis Viljams un Keita varētu netraucēti apmeklēt iecerētos pasākumus, karaliskajai atvasei vecāki sameklēja auklīti. Līdz tam Džordžu aprūpēja un uzmanīja prinča Viljama bijusī aukle, 71 gadu vecā pensionāre Džesija Veba, kura tikai uz laiku bija piekritusi paauklēt mazo princi, taču tālajā ceļojumā sirmā kundze atteicās doties un gādīgie vecāki bija spiesti meklēt viņai vietnieci.

Ekstrasenss pareģo Keitai un Viljamam otru bērnu

Baumas, ka Ketrīna Midltone atkal ir stāvoklī, sāka virmot jau dažus mēnešus pēc viņas pirmdzimtā dēliņa nākšanas pasaulē. Neraugoties uz prinča Viljama nemitīgajiem apgalvojumiem, ka tuvākajā laikā viņi ar sievu nedomā par ģimenes pieaugumu un pagaidām pilnīgi pietiek ar rūpēm par mazo Džordžu, sabiedrībā un tabloīdu slejās nepārtraukti klīda runas par hercogienes grūtniecību. Maija nogalē Keita un Viljams devās oficiālā vizītē uz Skotiju. Lai kliedētu visas baumas, hercogiene piedalījās skotu viskija demonstratīvā degustācijā, pēc kā visiem tenku vācējiem mutes bija ciet. Starp citu, pērnā gada aprīlī pazīstamais irāņu ekstrasenss Mohsens Naruzi pareģoja, ka hercogiem 2015. gadā būs ģimenes pieaugums un ka kopumā viņiem būs divi dēli un meita.

Visu aizvadīto vasaru par Keitas un Viljama ģimenes pieaugumu bija klusums, līdz oktobra sākumā sociālajā vietnē «Facebook» karaļnams oficiāli paziņoja sengaidīto prieka vēsti, ka Kembridžas hercogiene Ketrīna Midltone ir stāvoklī un gaida otru mazuli. Iespējams, paziņojums nebūtu izskanējis tik drīz, ja vien Midltonei tāpat kā pirmās grūtniecības laikā nebūtu bijusi gaužām slikta pašsajūta, ko izraisīja smaga toksikoze, kuras dēļ topošā mamma nevarēja pavadīt savu vīru princi Viljamu ieplānotajā pasākumā Oksfordā, bet palika Kensingtonas pilī stingrā ārstu uzraudzībā.

Uzreiz pēc paziņojuma par vedeklas grūtniecību Velsas princis Čārlzs, neslēpdams prieku par vectētiņa lomu, atzinās, ka ļoti vēlētos, lai otrs mazbērns būtu meitenīte, jo savulaik, kad princese Diāna gaidīja otru bērnu, viņi abi cerēja, ka būs meitiņa. Uz ko Viljams un Ketrīna atbildēja, ka viņiem vienalga, kāds būs gaidāmā mazuļa dzimums, bet, ja tomēr tā būs meitene, tad vārds jau tika izdomāts vēl pirms Džordža nākšanas pasaulē – Elizabete Diāna. Lielbritānijas totalizatoros bukmeikeri jau piedāvā veikt likmes uz iespējamo vārdu, kādā hercogu pāris varētu nodēvēt savu atvasi, kurai jānāk pasaulē šā gada aprīlī.

Amerikāņu bērni Midltoni notur par princesi no multenes

Piedzīvojumiem bagāta izvērtās prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas oficiālā vizīte Amerikas Savienotajās Valstīs pērnā gada decembra sākumā.

Kamēr princis Viljams ciemojās Vašingtonā Baltajā namā un ar ASV prezidentu Baraku Obamu apsprieda mežonīgas dabas aizsardzības un malumedniecības problēmas, tikmēr hercogiene Midltone Ņujorkā viesojās pie Hārlemas Bērnu attīstības centra audzēkņiem, kuri iepriekš bija brīdināti, ka pie viņiem ieradīsies «īsta princese», un paši mazākie nodomāja, ka ciemos brauks «tā pati princese no Volta Disneja animācijas filmas «Ledus sirds»».

Pēc tam hercogu pāris devās uz pieņemšanu pie Lielbritānijas ģenerālkonsula Ņujorkā, kur viņus jau gaidīja ASV bijusī pirmā lēdija Hilarija Klintone un viņas meita Čelsija ar vīru Džonu Mezvinski. Septembrī Čelsijai Klintonei piedzima meitiņa, un dabiski, ka saruna neviļus ievirzījās par bērniem. Bijusī ASV valsts sekretāre un jaunā vecmāmiņa aizpļāpājās tik tālu, ka sāka stāstīt Keitai Midltonei par bērnu dziesmiņām un to pozitīvo ietekmi uz jaundzimušajiem.

Nākamais vizītes mērķis bija NBA basketbola spēle starp Bruklinas un Klīvlendas komandām. Princi Viljamu un hercogieni Ketrīnu nosēdināja pirmajā rindā. Pēc garās un saspringtās dienas Midltone izskatījās nedaudz nogurusi un sanervozējusies. Iespējams, vainīgs bija arī viņas siltais tērps – pelēka vilnas žakete un melnas šauras bikses, tajā pašā laikā Viljams bija ģērbies kreklā ar īsām piedurknēm un džinsos. Spēles vidū hercogiene gan sāka atraisīties – mielojās ar popkornu un pusbalsī ar vīru apsprieda basketbola spēles nianses. Protams, neiztika arī bez starpgadījumiem. Fotografēšanās laikā ar basketbolistiem «Cleveland Cavaliers» spēlētājs Lebrons Džeimss pārkāpa karalisko protokolu. Stāvēdams kameru priekšā blakus hercogienei, basketbolists vaļīgi uzlika roku uz pleca karaļnama pārstāvei. Tiesa gan, Ketrīna un Viljams nepievērsa tam uzmanību un izlikās, ka nav noticis nekas ārkārtējs.

Spēles laikā iepretim princim un hercogienei notiekošo basketbola laukumā vēroja arī pazīstamā amerikāņu mūziķe Bejonse un viņas vīrs repmūzikas izpildītājs Jay-Z, kuri spēles pārtraukumā izmantoja izdevību un devās tuvāk iepazīties un patērzēt ar britu karaļnama pārstāvjiem.

Lauž gadsimtiem senas tradīcijas

Katru gadu britu monarhi Ziemassvētku vakarā dodas uz Svētās Marijas Magdalēnas baznīcu. Karaliskās ģimenes pielūdzēji šogad baznīcēnu vidū cerēja ieraudzīt arī pusotru gadu veco princi Džordžu, taču puisēnam neatļāva piedalīties svētku dievkalpojumā. Keita bija spiesta atzīt, ka viņas dēlam ir nesavaldīgs raksturs un viņš varētu izjaukt svētsvinīgo pasākumu. Zināms, ka karaliene Elizabete II ļoti stingri izturas pret bērniem. Viņa pat neļauj bērnus sēdināt pie viena galda ar pieaugušajiem līdz laikam, kamēr mazie nav kārtīgi iemācījušies apieties ar galda piederumiem.

Kembridžas hercogiene pazīstama ar savu nepiekāpīgo raksturu, kas ne reizi vien novedis viņu līdz konfliktsituācijām gan ar Elizabeti II, gan citiem galma pārstāvjiem. Arī šajos Ziemassvētkos Ketrīna Midltone nolēma lauzt gadsimtiem senu tradīciju. Proti, uz ikgadējo pieņemšanu Sandringhemas pilī, ko nemainīgi organizē Anglijas karaliene, ieradās visa hercogienes ģimene – abi vecāki, māsa Pipa un brālis Džeimss. Līdz šim bija jāievēro bezierunu noteikumi par to, ka svinīgajās vakariņās un Ziemassvētku rīta dievkalpojumā drīkst piedalīties tikai un vienīgi karaliskās ģimenes pārstāvji.

Turklāt nākamajā dienā pēc oficiālās pieņemšanas pie karalienes Viljams, Ketrīna, princis Harijs un visa Midltonu ģimene devās uz Anmerholu Norfolkā, kur viņi patlaban dzīvo. Kembridžas hercogiene pirmo reizi bija pilntiesīga ģimenes svinību rīkotāja un saimniece un gatavoja tradicionālās Ziemassvētku vakariņas. Par mājas izrotāšanu svētku noskaņās atbildēja viņas jaunākā māsa, savukārt princis Harijs piedalījās svētku labdarības futbola spēlē. Par vakara galveno izklaidi kļuva dažādas galda spēles.