Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Krāsotas paduses – jaunākā modes tendence

© scanpix

Kamēr slavenības mēģina izgudrot arvien jaunus trikus, lai pievērstu sev lielāku sabiedrības uzmanību, parastas meitenes – pusaudzes visā pasaulē sarīkojušas mini skaistuma revolūciju.

Pusaudzes nolēma savu ikdienu padarīt nedaudz priecīgāku un sāka krāsot paduses visās varavīksnēs krāsās, bet pašiņus ievieto sociālajos portālos, lai visi redz un novērtē skaistumu.

Dīvaini, ka neviena no modīgajam un krāsainajām zvaigznēm – ne Ketija Perija, ne Mailija Sairusa, un pat ne Lady Gaga – vēl joprojām nav piesavinājušās šo jauko un īpatnējo modes tendenci, jo tas taču ir daudz vienkāršāk nekā nokrāsot matus uz galvas zaļā, zilā vai lillā krāsā. Turklāt tiem, kuri ir nolēmuši veikt eksperimentu ar padušu krāsošanu, internetā atrodamas neskaitāmas pamācības, video instrukcijas un piemēri no šīs modes aizsācējiem. Pirmās ziņas par padušu krāsošanu atrodamas 2007. gadā, taču toreiz tam neviens nepievērsa īpašu uzmanību.

Taču šogad pēc tam, kad Sietlas skaistumkopšanas salona «Vain» friziere, stiliste un blogere Roksija Hanta kādas klientes paduses nokrāsoja trakotā tirkīza krāsā, tā kļuva jo dienas, jo populārāka. Ar viņas krāsošanas instrukciju jau dalījušies gandrīz 32 000 interesentu.

Iespējams, tik liela interese saistīta ar to, ka pēdējā laikā arvien vairāk sieviešu ir pārņemtas ar feministiskām idejām, vairs neskuj paduses, vēlas to uzsvērt un koši izcelties starp citām sievietēm. Bet varbūt tā ir alternatīva vīriešu modei audzēt bārdu, kas nebūt neapmierina visas daiļā dzimuma pārstāves.

Pati Roksija Hanta atzīst, ka arvien biežāk satiek meitenes un sievietes, kuras nevēlas skūt vai epilēt padušu maigās ādas zonu, un kuras nebaidās lauzt sabiedrības uzspiestos skaistuma standartus. Tādēļ modīgā stiliste palīdz šīm sievietēm īstenot viņu ieceres.