Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Tikušies pasaulē garākais un īsākais cilvēks

© scanpix

Londonā notikušas svinības par godu 60. gadadienai, kopš uzsākta Ginesa rekordu grāmatas izdošana. To laikā pirmo reizi tikušies par pasaules garāko cilvēku uzskatītais turks Sultans Kesens un nepālietis Čandra Bahadurs Dangi, kurš izpelnījies pasaulē īsākā cilvēka titulu, turklāt abi tik atšķirīgie vīrieši paspējuši sadraudzēties.

31 gadu vecais Kesens, kura augums, ir 251 centimetrs, par pasaules garāko cilvēku tika atzīts 2009. gadā. Savukārt 75 gadus vecais Dangi, kurš ir tikai 54,6 centimetrus garš, Ginesa rekordu grāmatā iekļuva 2012. gadā. Abu vīriešu tikšanās un kopīgā fotografēšanās kļuva par vienu no svinību spilgtākajiem brīžiem. Lai gan sarunāties viņi spēja tikai ar tulka palīdzību, Kesens un Dangi pēc tam atzina, kas ir sadraudzējušies. «Neraugoties uz to, ka mēs esam tik atšķirīgi, mums ir daudz kā kopīga. Pirmkārt jau tas, ka mēs tik ļoti atšķiramies arī no pārējiem cilvēkiem,» stāstījis Kesens. Viņš piebildis, ka cer savu jauno draugu sastapt biežāk, un jau uzaicinājis viņu paviesoties Turcijā.

Atšķirībā no Kesena, kurš audzis samērā civilizētā vidē, Dangs līdz pat pagājušajam gadam dzīvojis ļoti nomaļā kalnu ciematiņā Nepālā, un pat reģiona galvaspilsētas apmeklēšana viņam bijusi liels piedzīvojums. Līdz pat 2012. gadam viņš nav zinājis pat par Ginesa rekordu grāmatas pastāvēšanu – līdz ciema vecākais ierosinājis aizsūtīt pieteikumu uz Londonu. «Viens no maniem mūža sapņiem allaž bijusi ceļošana, un esmu gandarīts, ka šādu iespēju man dod Ginesa rekordista statuss,» stāstījis Dangs.