Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Dinamo" hokejistu autoparks - ar ko brauc puiši?

Kontinentālās hokeja līgas komandas Rīgas «Dinamo» spēlētāji un vadība uz spēli ar Maskavas «Dinamo» vienību «Arēnā Rīga» ieradās gan ar taksometriem, gan saviem spēkratiem. »VZ« pētīja, ar kādām automašīnām pārvietojas Latvijā populāri hokejisti. © f64

Kontinentālās hokeja līgas komandas Rīgas «Dinamo» spēlētāji un vadība uz spēli ar Maskavas «Dinamo» vienību «Arēnā Rīga» ieradās gan ar taksometriem, gan saviem spēkratiem. »VZ« pētīja, ar kādām automašīnām pārvietojas Latvijā populāri hokejisti.

Ankipānam ekonomisks autiņš

Rīgas «Dinamo» trenera asistentam Ģirtam Ankipānam ir pieticīga izvēle – 2007. vai 2008. gada «Toyota» RAV4 ar divu litru benzīndzinēju. Tiesa gan, šis auto aprīkots arī ar auto gāzes sistēmu, tāpēc ikdienā ir ekonomisks – degvielas patēriņš šim auto varētu būt ap astoņiem vai deviņiem litriem. Ņemot vērā auto gāzes cenas, simt kilometru var nobraukt par nepilniem pieciem eiro, taču jauda šim automobilim ir gana pietiekama – ap 160 zirgspēkiem. Šāda gada «Toyota» RAV4 maksā aptuveni 10 000 eiro. Taču, ja Ģirts izdomās savu «Toyota» pārdot, kādam paveiksies, jo auto ir ļoti labā stāvoklī!

Jurčina, Vilsons un Hosa nepaliks kaunā krustojumu divkaujās

Rīgas «Dinamo» hokejisti Milans Jurčina, Kails Vilsons un Marsels Hosa uz spēli ar Maskavas «Dinamo» vienību atvizinājās ar 2013. gada «KIA Sportage».

Arī šis braucamais ir pieticīgs un ekonomisks, ar divu litru dīzeļdzinēju. Tas nozīmē, ka vidēji vajadzīgi vien kādi septiņi litri dīzeļdegvielas, lai veiktu 100 kilometru tālu ceļu. Protams, ja sportista kāja nav ļoti smaga, jo gandrīz 180 zirgspēku jauda ļauj nepalikt kaunā pat krustojumu divkaujās.

Šāda automobiļa cena varētu būt ap 20 000 eiro, bet, ņemot vērā, ka automobilim ir septiņu gadu garantija, jādomā, ka auto īpašnieks to tik drīz negribēs mainīt.

Dārziņš nav no taupīgajiem

Hokejists Lauris Dārziņš izvēlējies šā gada «Mercedes Benz» GL 63 AMG ar 5,5 litru benzīna dzinēju un apmēram 550 zirgspēku jaudu. Te par ekonomiju var aizmirst uz visiem laikiem, un, lai arī ražotājs sola, ka ar 12 litriem benzīna uz 100 kilometriem būs pietiekami, taču dzīvē tie būs kā minimums 15 un vairāk litru. Gluži loģiski, ka nekādas gāzes iekārtas šim auto arī nav uzstādītas…

Šāds auto nav pats pieprasītākais Latvijas tirgū, taču tā vērtība varētu būt ap 120 000 eiro. Un kāpēc ne?

Cipulim dārgs un pieprasīts spēkrats

Cerams, ka hokejista Mārtiņa Cipuļa BMW X6 ir uzstādīti pagriezienu rādītāji. Parasti šīs markas automobiļos tie piemirsušies. Trīs litru dīzeļdzinējs ar apmēram 350 zirgspēku jaudu ir arī gana ekonomisks – ap astoņiem litriem dīzeļdegvielas uz simt nobrauktiem kilometriem. Šķiet, Mārtiņa X6 varētu būt ražots 2011. vai pat 2012. gadā, un šobrīd tāda auto cena ir aptuveni 40 000 eiro. Ja hokejists nolems to pārdot, tad ilgi rindā gaidīt nenāksies – šādi auto Latvijā ir pieprasīti!

 

Ar Sējēja auto pat karalienei ļauts braukt

Rīgas «Dinamo» ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs izvēlējies automobili, ar kuru pat Anglijas karaļnamā atļauts braukt bez šofera. Tajā skaitā arī pašai karalienei! «Land Rover Range Rover Sport», kurš ražots, visticamāk, 2012. gadā. Normunda «Range Rover» apgādāts ar trīslitru dīzeļdzinēju, jauda tuvu 300 zirgspēkiem. Sportistam jārēķinās ar desmit litriem dīzeļdegvielas, ja grib nobraukt simt kilometru. Tādas klases automobilim tas ir pat ļoti normāli.

Ja Normunds sagribētu pārdot savu gabarītos iespaidīgo spēkratu, tad, visticamāk, varētu rēķināties ar 45 000 eiro. No speciāli audzētu teļu ādas pagatavotie sēdekļi vien ir ko vērti!

Indrašis priekšroku dod taksītim

Kamēr citi hokejisti uz spēli ieradās ar glauniem un jaudīgiem autiņiem, hokejists Miks Indrašis deva priekšroku taksometram. Viņu no dzīvesvietas Ziepniekkalnā uz spēli ar Maskavas «Dinamo» «Arēnā Rīga» atvizināja taksītis.