Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: „Slipknot” - „5: The Gray Chapter”

© publicitātes foto

Amerikāņu grupa „Slipknot” ir absolūts fenomens: lai gan šie vīri spēlē ļoti agresīvu un smagu „nu metal”, viņu pēdējie trīs albumi ir pabijuši „Billboard” (tātad Amerikas) Top 3, un arī jaunais, pēc skaita piektais, ripulis jau pirmajā nedēļā kļuva par Nr.1. Pagājuši jau seši gadi kopš „Slipknot” pēdējā studijas albuma „All Hope Is Gone” izdošanas.

Kā zināms, 2010. gadā no narkotiku pārdozēšanas mira grupas basģitārists Pols Grejs – tieši viņam veltīts jaunais ripulis. „„5: The Gray Chapter” ir pirmais albums, kurš ierakstīts bez Pola. Mēs daudz kam esam izgājuši cauri un beidzot pienācis brīdis virzīties tālāk. Pie mums pamazām atgriezās spēki, un mēs bijām gatavi jaunas mūzikas radīšanai. Mums tas ir ļoti svarīgi. Albums piesātināts ar visdažādākajām emocijām, jo darba pie tā laikā grupa pabijusi ellē,” pirms šī albuma klajā laišanas izteicies „Slipknot” līdervokālists Korijs Teilors. Ellei gan, turklāt īstai atkarību ellei – dzeršanas dēļ grupai nācās atbrīvoties arī no 18 gadus sastāvā sabijušā bunguvīra Džoja Džordisona (viņš gan vēlāk taisnojās, ka no grupas aizgājis personīgu iemeslu dēļ un esot šokēts par izskanējušajām baumām par atlaišanu), kuru nomainījis Džejs Vainbergs – pagaidām gan laikam tikai studijā. Protams, lielākais „Slipknot” spēks ir koncertos – ne velti viņi par savām perfomancēm saņēmuši prestižo „Grammy” balvu un vēl sešas reizes bijuši tai nominēti. Kā zināms, uz skatuves šie deviņi (!) vīri kāpj maskās un vienādos kombinezonos, uz kuru mugurām uzšūts katra mūziķa... numurs. Izskatoties un izklausoties vienkārši satriecoši, bet līdz šim nav izdevies „dzīvajā” pārliecināties par šo vārdu patiesumu. Eiropas platuma grādos „Slipknot” ar savas tūres iesildītājiem „Korn” un „King 810” parādīsies nākamā gada sākumā. Mums tuvākās koncertvietas ir daudzu latvju bāleliņu apdzīvotās Britu salās (20. janvāris Mančestera, 22. janvāris Liverpūle, 23. janvāra Londonas koncertam pretī jau rēgojas „sold out”) un Skandināvija (11. februāris Stokholma, 12. februāris Kopenhāgena, 15. februāris Helsinki).

PAR. Prieks, ka „Slipknot” nav ne nieka zaudējuši no sava niknuma un spēles garšas – paklausieties kaut vai „kardānīgo” kompozīciju „Lech”! Ir labs, ar šo albumu viss ir labākajā kārtībā – paklausieties, nenožēlosiet! Šādu mūziku vajadzētu atskaņot steiku barotavās, pēc CD noklausīšanās uzreiz prasās pēc gaļas!

PRET. Albumos „Iowa” (2001) un „Vol.3 (The Sublimal Verses)” (2004) izdomas tomēr bija vairāk. Nu ja, gadiem ritot neviens jaunāks nepaliek, arī Korijs Teilors ne....

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.