Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Slash - „World On Fire”

© publicitātes foto

Par leģendāro „hard & heavy” grupu „Guns’N Roses” joprojām klīst leģendas – jāatgādina, ka 80. gadu beigās tā veica revolūciju pasaules mūzikā ar albumu „Appetite For Destruction” (1987) un stiprināja savus panākumus 90. gadu sākumā ar diviem „Use Your Illusion”, pieradinot pie smagā roka arī tādus cilvēkus, kas līdz šim šādai mūzikai spļāva virsū no „Empire State Building” paša augstākā stāva.

Lai gan „GNR” karjera bija žilbinoša, grupa diezgan ātri pašķīda, jo pārējie nespēja izturēt savu kaprīzo līderi, vokālistu Ekselu Rouzu. 1993. gadā iznāca albums „The Spaghetti Incident?”, bet pēc tam Eksels 15 gadus (!) pamanījās noturēt interesi par sevi, tikai solot un solot, solot un solot. 2008. gadā gan iznāca jauns grupas albums „Chinese Democracy”, taču tajā bija tikai kādi pāris teicami gabali. Interesanti, ka „GNR” pastāv joprojām - bez Eksela no vecajiem „gaņiem” tajā ir tikai taustiņnieks Dizijs Rīds, kā arī vēl vesela čupa mūziķu – kopskaitā viņi ir astoņi (!).

Labi, die’s ar Viņa Majestāti Ekselu, jau sen par patiesajiem „Guns’N Roses” mantiniekiem tiek uzskatīti projekti, kuru galvenais virzītājspēks ir ģitārģēnijs Slešs, īstajā vārdā Sols Hadsons (starp citu, nākamgad jūlijā viņam apritēs 50). Pēc aiziešanas no „GNR” viņš izveidoja savu „Slash’s Snakepit”, pēc tam sekoja darbs ar supergrupu „Velvet Revolver”, bet no 2008. gada ģitārists skaitās solokarjeras apcirkņos. „World On Fire” irSleša trešais soloalbums un otrais, kas tapis sadarbībā ar vokālistu Mailsu Kenediju (viņa pastāvīgā pieraksta vieta ir grupa „Alter Bridge”) un „The Conspirators”, kuru personificē basists Tods Kerns, kā arī bundzinieks un taustiņnieks Brents Fics. Jāpiebilst, ka jaunajā albumā Slešs pamanījies sabāzt 17 (!) kompozīcijas.

 

PAR. Teicama dāvana visiem „Guns’N Roses” pielūdzējiem! Par to, ka Slešs ir ģēnijs, nekad nav bijis jāšaubās, bet par to, ka Kenedijs ir daudz „ekselīgāks” par pašu Ekselu – nu vairs arī ne. Šeit nav nevienas no diska ārā metamas dziesmas, visas ir kārtīgā „hard & heavy” un „GNR” garā. Ja nu kādas īpaši izcelt, tad droši vien „30 Years To Life”, „Withered Dilalah”, „Dirty Girl” un... un visas pārējās.

 

PRET. Eh, kā gribētos atpakaļ „Velvet Revolver” laikus... Protams, nav ne vainas arī šim Sleša sastāvam, taču „velveti” bija daudz personiskāki, šis projekts šķiet kā kārtējais „GNR” atlējums.

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.