Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: „Bermudu divstūris” - „Ballējam neguļam”

© publicitātes foto

Pēc skandalozā hita „Labi” izdošanas laikam jau nevienam vairs nav jāskaidro, kas ir projekts „Bermudu divstūris”, bet, ja nu tomēr ir, tad leģenda ir aptuveni šāda. „”Bermudu divstūri” formē divi ļoti simpātiski, neaprakstāmi talantīgi un neticami pievilcīgi brālēni - Biceps un Triceps.

 Viņiem bija apnikušas mūsdienu dziesmas uz četriem akordiem, un tādēļ tie nolēma iet tālāk - rakstīt dziesmu uz viena akorda. [...] Brālēnus uz koncertiem pavada rajona bračkas - Snickers, Lee, Saldais un bungu pavēlnieks Vicītis. [...] Viņu gabali ir sasnieguši miljonus klausītāju, visas viņu dziesmas ir katras ballītes hiti. Vienvārd sakot, „Bermudu divstūris” ir labākā grupa pasaulē un viņu hiti ir nepārspējami!” teikts šīs komandas „draugu” profilā. Kas attiecas uz šo albumu, tad tajā ir 17 gabali (neceļas roka tos apzīmēt kā dziesmas), tostarp radiostacijās jau dzirdētie „Labi”, „Rajončiks”, „Disko”, „Rauj jumtu”, „Lēkā” un citi. Jāuzteic (drīzāk gan jāizlamā) diska iepakojums – it kā picas kastītes formā.

PAR. Labi „kačā”! Enerģiska deju mūzika ar ironijas pārpilniem tekstiem – perfekti! Protams, nekādas augstās mākslas un muzikālās kvalitātes, bet to jau šie „brālēni” nekad arī nav solījuši.

PRET. Ja kāds šos ākstus ņem nopietni un šausminās par dziesmām un tajās paustajiem tekstiem, tad: 1/ ir jāraksta vēstule Eiropas cilvēktiesību aizstāvības tiesai, 2/ ir jāvēršas dzimumu līdztiesības organizācijās pret „Bermudu” dziesmās atklāti pausto seksismu; 3/ ir jādodas pie psihiatra; 4/ ir nedaudz jāpaguļ Tvaika ielas dziednīcā.