Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: „Momend” - „Spirals”

© publicitātes foto

Šīs nedēļas karstākais jaunums – latvju grupas „Momend” otrā albuma prezentācija, kas tika atzīmēta ar nelielu koncertiņu Vecrīgas bārā „I Love You”. Plašākai publikai albuma prezentācijas koncerts notiks 6. novembrī Leļļu teātrī, ieeja bez maksas.

 „”Spirals” tapa nepilnu divu gadu garumā, un mums tas iezīmē jaunu un pamatīgu atspēriena punktu turpmākajai darbībai. Skanējums, kas atšķiras no pirmajā albumā dzirdamā, lielā mērā skaidrojams ar to, ka dziesmu rakstīšanas process notika citādāk nekā iepriekš. „Spirals” tapšanas procesā katrs no mums pielika savu pirkstu. Albums ir par pasaules ciklisko dabu, par cilvēka vietu tajā un par mēģinājumiem šo vietu nezaudēt,” stāsta grupas līderis Kārlis Strūbergs. „Spirals” tika ierakstīts skaņu režisora Reiņa Kārkliņa vadībā „Hodila Records” studijā. Ierakstu miksēja Gatis Zaķis, māsterēja Niks Mūns „Tone Proper Mastering” studijā ASV. Jāatgādina, ka grupu „Momend” 2009. gada nogalē izveidoja ģitārists, dziedātājs un dziesmu autors Kārlis Strūbergs un bundzinieks Normans Bārbals. 2012. gadā izdevniecības „I Love You Records” apgādā tika izdots grupas debijas albums „Episodes of Trust”. Grupa piedzīvojusi vairākas dalībnieku maiņas un pašlaik tās sastāvs ir nostabilizējies – Kārlis Strūbergs (ģitāra, vokāls), Normans Bārbals (bungas), Elvijs Pārpucis (ģitāra) un Jurģis Priedītis (basģitāra).

PAR. Skaista mūzika, turklāt kvalitatīva – labs indīroks. Pats interesantākais te ir ģitārista Elvija devums – koncertā šo rindu autoru burtiski apbūra viņa ģitāras pedāļu komplekss, ar kura palīdzību varēja šo instrumentu pierunāt teju vai dziedāt pašam. Elvijs atzina, ka šī uzparikte gan var arī sev vien zināmos veidos «sacilpoties», un tad ir traki, taču tas, par laimi, bieži neatgadoties.

PRET. Grūti iedomāties, kādā veidā grupu „Momend” nekad „dzīvajā” neredzējušie un nedzirdējušie varētu atzinīgi novērtēt šo albumu. Te nav nevienas atmiņā paliekošas dziesmas, nav nekāda enerģētiskā lādiņa. Gan jau kāds šajā albumā kaut ko atradīs, taču šādu cilvēku nebūs daudz.