Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Ozzy Osbourne - „Memoirs Of A Madman”

© publicitātes foto

Ozijs Osborns – tas ir vārds, kuru zina pa tie, kas savā dzīvē neko smagāku par „Līviem” vai „Bon Jovi” nav dzirdējuši. Leģenda, 65 gadus veca vai jauna – spriediet paši.

 Šoreiz atstāsim malā Ozija darbošanos grupā „Black Sabbath”, jo „Memoirs Of A Madman” ir rokdziedātāja solokarjeras laikā izdoto labāko dziesmu apkopojums. Ar vismaz vienu dziesmu ir aplaimots katrs disks, bet tādu Ozijam bijis pavisam vienpadsmit, sākot no 1980. gadā izdotā „Blizzard Of Ozz” līdz pat 2010. gada albumam „Scream”. Pavisam 17 dziesmas, bet kā kronis visam tiek piedāvāts agrāk nepublicēts hita „Paranoid” ieraksts, kas tapis 2010. gadā, Londonā. Diez ko netop skaidrs, kāpēc Osbornam šāda izlase pēkšņi savajadzējusies, taču kāda tam nozīme – gan fani zinās, ko darīt ar šo kompilāciju, kura turklāt iznāk neskaitāmās versijās, ieskaitot vinila plati, DVD utt.

 

PAR. Tādas dziesmas kā„Over The Mountain”, „Bark At The Moon”, „The Ultimate Sin”, „Miracle Man” un „I Don’t Wanna Stop” vienmēr ir prieks paklausīties un vienalga, vai tā būs pirmā reize albumā vai simtā kādā kārtējā kompilācijā. Rokbalāžu cienītājiem patiks „No More Tears” ar dievīgo Zaka Vailda ģitārsolo un šķebinošā (piedodiet!) „Mama, I’m Coming Home”, bet vispār – kas te, ko spriest, Ozijs taču ir klasika!

 

PRET. Jādomā, ka atsauksmes par šo izlasi būs stipri vienveidīgas un skanēs aptuveni tā: „Kāpēc te iekļauts tas un tas gabals, bet nav tā un tā?!”. Arī šo rindu autors gribētu klusiņām teikt, ka šeit derētu vēl kāda dziesma no superīgā albuma „No Rest For The Wicked”, bet trīs gabali no popsīgā „No More Tears” ir krietni, krietni par daudz, bet kurš tad klausīsies kaķa lāstos, kas pat debesīs nekāpj...

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.