Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Mārtiņš Rītiņš savā dārzā jūtas kā paradīzē

© f64

Izrādās, ka Mārtiņš Rītiņš ir ne tikai augstākās raudzes šefpavārs un restorāna «Vincents» boss – tikpat atdevīgi kā savu darbu viņš kopj, lolo un mīl arī savu dārzu. «2000. gadā, tieši Francijas neatkarības dienā, kad šim notikumam par godu vēstniecībā augstām valsts amatpersonām vajadzēja gatavot izsmalcinātu maltīti un klāt greznu svētku galdu, man vienlaikus bija jāpaspēj tikt arī pie notāra un pēc tam vēl vajadzēja skriet arī uz banku, lai beidzot pieliktu punktu savas Baltezera mājas pirkšanas oficiālajai daļai.

 Tā bija viena traka diena, tomēr es visu paspēju, visur paguvu būt laikā klāt, visu izdarīju līdz galam un ar glanci. Nu 14. jūliju saucu par «Ataugu» dzimšanas dienu,» pavārs Mārtiņš Rītiņš atceras 14 gadus senus notikumus.

Rītiņš atzīst, ka savā dārzā jūtas kā paradīzē. «Vienalga, cik vēlu atbraucu no darba, siltos vasaras vakaros paņemu glāzi vīna un kopā ar saviem suņiem eju ārā, dārzā. Man patīk sajust tos smaržu vālus, kas nāk no ziediem un augiem, redzēt, kā gaismas lokā dejo naktstauriņi, kā dīķītī čalo ūdens. Ja gribas pavērties dzīvas uguns liesmās, iekuru ugunskuru. Neiedomājami mainīgā melodijā elpo mežs un fantastisks putnu koris fonā – tā ir paradīze, kurā var atbrīvoties no ikdienas stresiem un ļaut sevī ieplūst mieram.»