Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kambala Latvijā spēlē par brīvu

© f64

Par Latvijas Basketbola līgu (LBL) šosezon ir sen nepieredzēta interese, un viens no tās iemesliem ir skandalozais centra spēlētājs Kaspars Kambala, kurš Latvijas čempionātos nav spēlējis jau 19 gadus.

 

Kamēr aģenti piemeklē labus līgumus ārzemēs, LBL komandai «Barons kvartāls» pievienojušies arī vieni no tā sauktās «tusētāju paaudzes» spilgtākajiem pārstāvjiem Kristaps Valters un Kaspars Kambala. Ņemot vērā to, ka pašlaik šajā komandā spēlē arī bijušie Latvijas izlases spēlētāji Ernests Kalve un Gatis Jahovičs, līdzjutēji uz «baronu» spēlēm sāka plūst straumēm, lai gan līdz šim lielākoties sanākusi vilšanās.

Intervijā žurnālam «SestDiena» Kambala atklājis, ka par spēlēšanu šeit algu viņam nemaksā. «Mums ir noruna, ka ar Kristapu Valteru spēlējam, bet, ja parādās kāds cits piedāvājums, drīkstam braukt prom,» pastāstījis Kambala. Šāds piedāvājums varot būtu kuru katru brīdi, taču pagaidām Kambala priecājas par iespēju kopā ar draudzeni Zani padzīvot Latvijā. «Daudz staigāju kājām, esmu sācis braukt ar tramvaju... Man patīk, ka Latvijā tagad daudzi sākuši braukāt ar veļļukiem. Man negribas steigties, patīk palasīt grāmatu, pavērot.»

Kā izskatās aptuveni 120 kilogramus smags un 2,06 metrus garš milzenis tramvajā, atliek vien minēt, taču laukumā Kambala pagaidām brīnumus nerāda un pats atzīst, ka sezonai esot gatavs tikai par kādiem 60%. Tomēr arī ar tiem vajadzētu būt bijis pietiekami, lai tandēmā ar Valteru paveiktu lielas lietas. Diemžēl «baronu» uzvaras mačā pret pastarīšiem no LU (Kambalam spēlē 18 punkti, 5 atlēkušās bumbas) un «Saldus» (Kambalam – 6), kā arī pamatīgie «zāģi» pret Liepāju (Kambalam – 17) un «Jūrmalu/Fēnikss» (Kambalam – 6, 4 a.b.) par Kambalas spēku neliecināja.