Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Dzelme atplaukusi pēc šķiršanās no Džilindžera

© Vakara Ziņas

Dailes teātra aktrise Elīna Dzelme (28) burtiski uzplaukusi pēc šķiršanās no režisora Dž. Dž. Džilindžera jeb Raimonda Rupeika (48). Viņa pieņem jaunus izaicinājumus, spēlējot izrādēs ārpus Dailes teātra skatuves, bauda saviesīgo dzīvi, bet naudu brauc pelnīt uz Krieviju.

Apkārtējie moka ar jautājumiem

Elīna Dzelme šīs vasaras sākumā pēc šķiršanās no Džilindžera bija kļuvusi par bruneti, taču nu atkal atgriezusies pie blondā matu toņa. Šķiršanās allaž nes līdzi nostalģiju, taču Elīna vairs nesēro, ka izirusi viņas laulība. Viņa ir lieliskā formā, tādēļ par uzmanības trūkumu no pretējā dzimuma aktrise sūdzēties nevar. Dzelme apradusi ar jauno dzīvi un atzīst, ka ir gatava jaunām attiecībām, jo, viņasprāt, nekad nevar zināt, kurā brīdī notiks iemīlēšanās klikšķis.

Arī Dzelmes paziņas atzīst, ka pēc šķiršanās no Džilindžera aktrise mainījusies un kļuvusi daudz smaidīgāka un atvērtāka. Lai arī sieviešu žurnāli nemitīgi zvana un aicina Elīnu uz intervijām, lai viņa pastāstītu, kā jūtas un dzīvo pēc šķiršanās no populārā režisora Džilindžera, aktrise atsaka apspriest šo tēmu. «Visi cenšas noskaidrot, kāda bija patiesība, kāpēc izjuka mana un Džilindžera laulība? Vai tagad man ir jauns draugs? Taču es izvēlos klusuma brīdi. Ja es atļautu, tad interesenti noteikti ielīstu pat guļamistabā, tualetē, vannasistabā un drēbju skapī,» tā Dzelme.

Aktrise gatava jaunai mīlai

Aktrise atzīst, ka neiedziļinās, ko runā par viņas izjukušo laulību: «Es vienkārši dzīvoju, protams, ka ir lietas, no kurām ir jāizvairās, lai neizprovocētu pastiprinātu uzmanību. Redzat, kāda neveikla bilde sociālajā tīklā ar manu paziņu fotogrāfu Ediju Pālēnu, un jau sākas baumas, ka man ir jauns romāns!»

Kamēr Elīna vien rada intrigu par savām attiecībām sociālajos tīklos, Džilindžers jau sabiedrībā paguvis iziet ar divām pavadonēm. Tūlīt pēc šķiršanās no sievas režisors Dailes teātra vasaras terasē atpūtās ar celtniecības nozarē strādājošo Renāti Mateiko, bet beidzamo mēnešu laikā režisors manīts kopā ar citu draudzeni – Ingu Grencbergu. Aizvadītajā nedēļā Latvijas Nacionālajā teātrī, kur tika izrādīta Maskavas Gogoļa centra viesizrāde, Džilindžers ar savu tumšmataino draudzeni ieradās, mīļi apskāvies.

Rūpējas par mazo meitiņu

Lai arī juridiski vēl nav šķirta Dzelmes un Džilindžera laulība, pāra divus gadus vecā meitiņa Hanna palikusi dzīvot pie mammas. Aktrisei lielākais palīgs sadzīvē ir mamma, kas pieskata un audzina Hannu, kamēr Elīna noslogota darbā. Protams, ir arī otra vecmāmiņa – Džilindžera mamma un arī pats tētis rūpējas par meitu. Tādējādi, lai arī vecāki vairs nedzīvo kopā, Hanna neizjūt abu vecāku mīlestības trūkumu.

Uz darbu teātrī aktrise izvairās vest savu bērnu, bet, ja ir reizes, kad nav, kas mazo pieskata, kamēr Elīna ir uz skatuves, palīgā nāk kolēģi. Aktrise Elīna Dzelme atklāj, ka meitiņa ir visskaistākais un vislabākais, kas ar viņu ir noticis.

Atkal jāizdzīvo sirdi plosošs mīlas stāsts

Šķiršanās no vīra nav ietekmējusi Elīnas aktrises karjeru. Ja iepriekš Elīnu Dzelmi skatītāji iepazinuši kā Dailes teātra aktrisi, šoruden viņa pieņēmusi jaunu izaicinājumu un izmēģinās spēkus uz koncertzāles «Rīga» skatuves, kur kopā ar Agnesi Zeltiņu, Andri Buli režisores Gaļinas Poliščukas vadībā gatavo jaunu dramatisko izrādi «Tuvāk».

«Kopš sešus gadus esmu štata aktrise Dailes teātrī, šī būs pirmā reize, kad piedalos iestudējumā, kas būs skatāms ārpus šīs skatuves. Man ļoti patīk šī sajūta, ka varu pamēģināt kaut ko jaunu. Tā būs izrāde «Tuvāk», kuru skatītāji varēs atpazīt pēc Holivudas filmas «Closer», kurā spēlē Natālija Portmane, Džūlija Robertsa, Džūda Lovs un Klaivs Ovens. Šī luga iepriekš uzvesta arī uz Dailes un Liepājas teātru skatuvēm. Izrāde ir ļoti spēcīga, un es pat teiktu, ka tā ir daudz interesantāka nekā filma. Pirmizrāde paredzēta 25. novembrī. To iestudēs režisore Gaļina Poliščuka, kas beidzamajā laikā strādā Lietuvas, Igaunijas un Krievijas teātros un beidzot nolēmusi atgriezties Latvijas teātru apritē ar neatkarīgu projektu bez teātra, vienkārši sapulcējot aktierus, ar kuriem viņa vēlas strādāt, veidojot iestudējumu,» stāsta aktrise. Viņai uzticētā Alises loma esot ļoti interesanta. «Stāsts ir par jaunas un trakas sievietes dzīvi, kas ir ļoti traģiska. Tas ir stāsts par mīlestību, uzticēšanos, cerībām, ilūzijām un ciešanām līdz galam. Loma ir smaga, bet tajā pašā laikā skaista,» savu varoni raksturo aktrise.

Peļņā uz Krieviju

Taču pirms pirmizrādes Dzelme dosies prom uz Maskavu, kur ir apstiprināta kinolomai. Jaunajā filmā, kuras nosaukumu Elīna gan vēl neizpauž, viņa atveidos amerikāņu sievieti. Aktrise jau vairākkārt filmējusies Krievijas seriālos un mākslas filmās. «Tā ir fantastiska pieredze un labs peļņas avots. Jebkurš latviešu un krievu aktieris nekad neatteiks savu dalību Krievijas mākslas filmās neatkarīgi no tā, cik liela vai maza ir loma. Tā ir gan pieredze, gan iespēja strādāt ar lieliem profesionāļiem, kā arī nauda. Man gan pagaidām vēl nav Krievijā sava aģenta, kas man meklē jaunas kinolomas, bet centīšos šo jautājumu nokārtot tuvākajā nākotnē,» viņa stāsta. Aktrise arī pati runā krieviski, taču viņas lomu tekstus seriālos un filmās ieskaņo dublants. Filmēšanās process neilgst vairākus mēnešus no vietas, tādēļ Elīna var ērti izbraukāt no Maskavas uz Rīgu un otrādi, tādējādi apvienojot gan darbu teātrī, gan filmēšanos kino.

Dzelme atklāj, ka joprojām sevi nav realizējusi: «Vēl joprojām domāju, ka līdz sevis realizēšanai ir ļoti tāls ceļš ejams. Esmu priecīga par visiem radošajiem darbiem, ko daru, bet, izņemot pāris gadījumus, nemaz tik bieži nesasniedzu radošā gandarījuma baudu. Man joprojām ir daudz vairāk ko teikt, nekā es varu pateikt.».