Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Dziedošo ģimeņu" šova dalībnieki svin kāzas

© Puncuļu ģimenes arhīvs

13. septembrī Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē viens otram jāvārdu teica TV dziedāšanas šovos iepazītās Puncuļu ģimenes vecākais dēls Ingars Punculis (21) un Rēzeknes Zaļo pakalnu kora dalībniece Baiba Reine (20).

Satikās jau pusaudžu vecumā

Rēzekniešus Puncuļu ģimeni – mammu Irēnu, tēti Aigaru un viņu trīs brašos dēlus Ingaru, Artūru un Linardu – plašāka sabiedrība iepazina 2011. gadā, kad viņi uzvarēja TV šovā «Dziedošās ģimenes». Savukārt simpātiskā blondīne Baiba Reine TV ekrānā parādījās 2013. gada sākumā šovā «Koru kari 3», piedaloties Normunda Zuša vadītā Rēzeknes Zaļo pakalnu kora sastāvā. Šā kora sastāvā dziedāja arī Ingars. Abi jaunieši satikās pēc vairāku gadu pārtraukuma. Viņi iepazinās, kad Reinei bija 13, bet Punculim 14 gadu. «Rēzeknes bērnu mūzikas skolā bija izlaidums. Nodejojām kopā vienu deju, un man ļoti iepatikās šī meitene. Pēc pasākuma neatstājām viens otram savas koordinātas, tādēļ Baibu meklēju visur, pat sociālajos tīklos. Atradu un uzaicināju viņu kopīgā svētceļojumā uz Aglonu. Tad arī uzzināju, ka Baiba ļoti skaisti dzied. Abi sākām dziedāt duetā. Var teikt, ka līdz ar sadziedāšanos sākās arī mūsu skaistais attiecību stāsts. Muzicējām kā duets gan lielākos, gan mazākos pasākumos. Mūsu draudzība beidzās, kad aizbraucu uz Rīgu studēt. Dzīve tā sagrozījās, ka katrs aizgājām savu ceļu. Viens par otru aizmirsām līdz brīdim, kad satikāmies TV šova «Koru kari 3» atlasē,» atminas Ingars, bet Baiba piebilst, ka ar kori, gatavojot šovam dziesmu «Bez puišiem nevar», viņa salikta pārī ar Ingaru un abu starpā atkal uzvirmojušas jūtas. Taču abi jaunieši apmulsuši no šīm jūtām un pēc šova fināla atkal pašķīrušies.

Smagā slimība satuvina

2013. gada vasarā Baiba pēkšņi smagi saslima un nonāca slimnīcā. Mediķi viņai konstatēja plaušu karsoni galēji smagā stadijā, jaunajai meitenei bija iekaisis arī gūžas locītavas kauls. Lai palīdzētu Baibai tikt uz kājām, kora vadītājs Normunds Zušs Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā sarīkoja labdarības koncertu «Palīdzēsim Rēzeknes Zaļo pakalnu kora dalībniecei Baibai Reinei atveseļoties». «Man bija ļoti grūti staigāt, un es visiem spēkiem centos atgūties. Pirmais, kas ienāca prātā, ka jāpiezvana Ingaram. Lai arī mums abiem tobrīd bija citas attiecības, piezvanīju Ingaram un izstāstīju, kādā situācijā esmu nonākusi. Ingars sāka braukt pie manis uz slimnīcu katru dienu,» atklāj Baiba.

Bildina un precas baznīcā

Pērnajos Ziemassvētkos Ingaram bija koncerts Lejasciema baznīcā, kur viņš no skatuves bildināja savu izredzēto, pasniedzot saderināšanās gredzenu. Baiba atzīst, ka par šādu bildinājumu var sapņot ikviena jauna meitene.

Kāzas Ingars Punculis un Baiba Reine svinēja, kā jau Latgalē izsenis pieņemts, – ar plašu vērienu. Pēc oficiālās kāzu ceremonijas Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē, kas norisinājās tuvinieku, draugu un ģimenes lokā, jaunais pāris viesus aicināja doties uz kāzu mielastu un svinībām, kas notika Rāznas ezera krastā atpūtas kompleksā «Rāznas ezerkrasti». Kāzu naktī viesus deju placī izklaidēja grupa «Galaktika». Kāzu vakara vadītāji bija TV režisors Arvīds Babris un dziedātāja Kristīne Broka.

Jaunais vīrs Ingars atklāj, ka dievnamā, stāvot altāra priekšā, viņu pārņēmusi neaprakstāma laimes izjūta. «Stabilitāte ir ļoti svarīga lieta. Lai gan esam vēl pavisam jauni, bet vairāk vai mazāk esam šo to arī pieredzējuši. Ļoti patīkami, ka mājās ir savs cilvēciņš, kas sagaida. Ja tā ir īsta mīlestība, tad jābūt arī atbildībai vienam pret otru, nevis jāgaida, kad paliks 28 vai 30 gadi, un tikai tad jāprecas. Man nav pieņemami, ka jauni cilvēki maina partnerus un paši nezina, ko vēlas. Paldies jāsaka maniem vecākiem, kuri mani mācījuši un audzinājuši. Viņi ne tikai rādīja man labu piemēru, bet prata iemācīt. Tagad iegūtās zināšanas varu izmantot reālajā dzīvē, dzīvojot ar savu sieviņu, ko ļoti mīlu,» savu viedokli par laulības dzīvi pauž jaunais vīrs.

Jaunais pāris šobrīd dzīvo Rīgā, kur Ingars Latvijas Universitātē studē starptautiskās ekonomiskās attiecības, bet Baiba mācās Kosmetoloģijas koledžā par skaistumkopšanas speciālisti. Pāris turpina arī muzicēt, abi dzied Normunda Zuša korī, kas nupat ar savu jauno koncertprogrammu devies apceļot Latvijas pilsētas.