Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Kivičs kāpj uz skatuves alkohola reibumā

© Vakara Ziņas

Pašpasludinātais hipsteru festivāls «Ezīšfests», kas norisinājās Vecrīgā, kurā bija paredzēta arī Andra Kiviča uzstāšanās, diemžēl nenoritēja tik raiti, kā bija plānots. Dziedātājs tika aizvests no skatuves, jo bijis kunga prātā un savu uzstāšanos tā arī līdz galam nepabeidzis.

Portālā «Delfi» redzamajā video apstiprinās aculiecinieku stāstītais, ka mūziķis Andris Kivičs uz «Ezīšfesta» skatuves ir kāpis krietnā žvingulī – koncerta apmeklētāji pēc tam piedzīvoto raksturo ar vārdiem «episki» un «neaizmirstami». «Ar pirmo dziesmu Kivičs ir ticis galā visnotaļ pieņemami, bet tad sākušies pigori. Kivičs sācis mikrofonā klaigāt, lai skaņotāji pagriež skaļāk balsi un pavadījumu, bet pāris reizes viņš pat uzstājis, lai skaņotājs fonā no diska skanošo dziesmu palaiž vēlreiz no sākumā. Kad vienoties ar skaņotāju īsti nevedās, Kivičs izrāvis mikrofonam vadu un mēģinājis dziedāt bez tā, jo, kā skaidrojis pats iereibušais dziedātājs, citādi viņš sevi nedzirdot,» tā «Delfos» to apstāstījis aculiecinieks.

«Man šajā dienā tā bija ceturtā uzstāšanās, jo vasaras beigas bija ļoti noslogotas. Turklāt četrus mēnešus nebiju lietojis grādīgos dzērienus. Pie visas šīs slodzes es vēl biju slims un kāpu uz skatuves ar 38 grādiem. To, ka biju iedzēris, es nenoliedzu. Mēģināju sadalīt spēkus vienādi, lai kādā no šiem koncertiem nebūtu vājāks. Uz skatuves bija jākāpj ap pusnakti, bet, tā kā viss bija ievilcies, mana uzstāšanās pārcēlās par nepilnām divām stundām,» »VZ« skaidroja Kivičs. Dziedātājs esot iedzēris balzamu, lai uzturētu sevi tonusā un spētu kāpt uz skatuves, bet tas esot mazākais. «Trakākais bija tas, kad uzgāju uz skatuves un sapratu, ka jau pirmās dziesmas laikā sevi nedzirdu. Tā kā festivāla organizatori mēģināja ietaupīt uz manas pavadošās grupas rēķina, uz skatuves biju viens. Jā, es skaņotājiem aizrādīju, ka sevi vispār nedzirdu, bet, ja reakcija ir nulle no viņu puses, tad nākas pieņemt citus mērus,» stāstīja mūziķis. Kad Kivičs sapratis, ka uz skatuves nekāda dziedāšana nebūs, viņš sācis savu priekšnesumu pārvērst runāšanā un pieminējis visas tās tēmas, kas likušās būtiskas – Ukraina un Dievs. «Ja tas būtu festivāls 80. gadu beigās, tad šāda uzvešanās būtu pilnīgi normāla. Laimējās tiem diviem čaļiem, kas man pieskārās uz skatuves, ka biju slims un noguris, lai neizceltos kašķis,» sarunā ar »VZ« atklāts ir Kivičs.