Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Masaļska, Dārziņa, Karsuma un Daugaviņa aizrāvušās ar golfu

© f64

Latvijas izlases hokejistu Edgara Masaļska, Laura Dārziņa, Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma sievas vieno ne tikai dzīvesbiedru darbs hokeja laukumā un savstarpēja draudzība, bet arī kaislība pret golfu.

Par četrotnes aizraušanos ar golfu jāpateicas vīriem: Kaspars Daugaviņš golfu spēlē sešus gadus, Lauris Dārziņš – deviņus, arī Edgars Masaļskis un Mārtiņš Karsums ar šo spēli ir visnotaļ labos draugos. «Mūsu puiši spēlē savā starpā, tādēļ sanāca, ka tad, kad viņi ir golfa laukumā, mēs mājās – nosacīti vienas. Ar meitenēm sākām par šo tēmu runāt, un visas bija vienisprātis, ka arī mums jāsāk apgūt šīs spēles pamati,» atminas Lelde Dārziņa. Pirmie soļi golfa ābeces apgūšanā sākušies jūlijā un bijuši itin veiksmīgi, jo meitenes nesāka no baltas lapas – vīru sarunās dzirdētais un laukumā redzētais atstājis savus nospiedumus. Atšķirībā no vīriem, kuri golfu apguvuši pašmācības ceļā, dāmas darbojušās trenera vadībā divas trīs reizes nedēļā. Līdz šim vēl nav bijusi nedēļa bez golfa neatkarīgi no laika apstākļiem. Rūdījumu devusi jau pirmā nodarbība, kas notikusi negaisa laikā. «Gājām pašas pēdējās un visas deviņas bedrītes nemaz neizgājām, jo palika tumšs,» atceras Santa Daugaviņa. Ieva Masaļska piebilst, ka viņai ļoti patīk skaņa, kas rodas, bumbai ieripojot bedrītē. «Jā, šķiet, ka aplaudē!» papildina Lelde. «Vēl viena ausīm tīkama skaņa ir tad, kad izdodas labi uzsist pa bumbiņu un redzi, ka tā lieliski aizlido. Šobrīd vēl ne katra bumba aizlido labi...»

Noderot arī vīru sniegtie padomi. Santa ar Kasparu sazvanās pēc katras spēles, pastāsta, kā veicies, un labprāt uzklausa viņa ieteikumus. Savukārt Lelde ar Lauri pārrunā notikumus laukumā. «Es gan par spēlēm neko nesaku. Kad spēlējam kopā, tad Edgars man palīdz, palabo kļūdas,» bilst Ieva. «Lauris nelabo, jo zina, ka tehniski esam iemācījušās vairāk. Pēc pirmajām nodarbībām viņš man jautāja par pāris lietām, kā būtu pareizi. Pamēģināja, bet beigu beigās atzina, ka labāk darīs pa savam. Mēs jau arī ne visu darām kā pēc ābeces. Ir lietas, kas, darot pareizi, nesanāk, bet, ja pa savam, izdodas. Galvenais ir dabūt bumbiņu bedrītē,» norāda Lelde.

______

* Plašāk par Latvijas hokejistu sievu skološanos golfā lasiet ikmēneša žurnāla «Sporta Avīze» jaunākajā numurā.