Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Likvidēts pitons – kaķu slepkava

© scanpix

Floridas štata Portsentlūsijas policijas darbinieki nogalinājuši gandrīz četrus metrus garu un 50 kilogramu smagu Birmas pitonu. Tiek uzskatīts, ka šī čūska beidzamo deviņu mēnešu laikā apēdusi daudzus mājdzīvniekus, par kuru pazušanu sūdzējušies vietējie iedzīvotāji.

«Te nu mums ir atbilde uz daudzajiem jautājumiem,» sarunā ar pilsētiņas radiostaciju sacījusi Pamela Dinola, kurai kopš pagājušā gada rudens pazuduši pieci no septiņiem kaķiem. Par kaķu un nelielu suņu pazušanu sūdzējušies arī citi iedzīvotāji, un Portsentlūsijas policijas iecirknī sakrājusies krietna kaudzīte ar ļaužu iesniegumiem. «Izskatās, ka šo lietu mēs tagad varēsim slēgt – droši vien mājdzīvnieku pazušanā vainojams pitons, nevis kādi zagļi vai jenoti, kā ļaudis uzskatīja līdz šim,» paziņojis policijas pārstāvis.

Tieši Dinola bija tā, kura izsauca policiju, pamanot, ka kaimiņu kaķim uzbrucis pitons. Kaķa dzīvību glābt gan nav izdevies, taču četri policisti ātri vien tikuši galā ar pitonu, to nošaujot. Jāpiebilst, ka Floridas štata policistiem ir labas iemaņas čūsku likvidēšanā, jo beidzamajos gados štatā to ir savairojies tik daudz, ka ik gadu nākas rīkot īpašas žņaudzējčūsku medības.