Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Jogita ledus spaiņa vietā labāk ziedo labdarībai

© f64

Nepilnu divu nedēļu laikā sociālie tīkli ir pārpilni ar videoklipiem, kuros pasaules slavenības labdarības vārdā uzgāž sev virsū ledusauksta ūdens spaini. Nu šis trakums nonācis arī līdz Latvijai.

Akcija «ALS Ice Bucket Challenge», kas strauji iemantojusi popularitāti sociālajos tīklos, aicina cilvēkus ziedot smagās slimības asociācijai vai arī uzgāzt sev uz galvas spaini ar ledainu ūdeni. Šīs dīvainās akcijas mērķis ir atbalstīt amiotrofās laterālās sklerozes slimniekus. Vairums akcijas dalībnieku gan «ledus spaiņa» izaicinājuma noteikumos nav rūpīgi iedziļinājušies un izvēlas gan ziedot, gan aplieties ar aukstu ūdeni, un internetā ievietotie video, protams, akcijai nāk tikai par labu. Nu šī akcija nonākusi arī līdz pašmāju slavenībām. Nedēļas vidū sevi jau paguva apliet šovā «Jaunā talantu fabrika» iepazītais Rihards Bērziņš un Oskars Deiģelis. Starp nominētajām personām uz ledus spaini bija arī pasākumu rīkotāja Jogita Pūpola. «Jebkura akcija, kas vērsta uz labdarību, ir vērtējama pozitīvi. Un, ja apliešanās ar aukstu ūdeni kādu mudina ziedot labdarībai, es to tikai atbalstu. Taču man auksta ūdens uzliešana uz galvas neliekas lietderīga. Vienmēr esmu iesaistījusies labdarības akcijās un pati aktīvi tās rīkojusi, tāpēc šo izaicinājumu izlēmu realizēt nedaudz citādāk un, cerams, lietderīgāk. Es plānoju sociālajos tīklos publicēt video, kā es zvanu, ziedojot naudu, uz labdarības tālruņiem, palīdzot tiem, kam tas ir nepieciešams. Un to aicināšu darīt arī tiem cilvēkiem, kurus izaicināšu,» sarunā ar »VZ« stāsta Pūpola.

Starp citu, līdzīgu taktiku izvēlējās arī Holivudas aktieris Čārlijs Šīns, kurš Latvijā skatītājiem pazīstams no seriāla «Divarpus vīri»: viņš internetā ievietoja video, kurā sev uz galvas uzgāž spainīti ar dolāru banknotēm, un «ALS fondam» noziedoja 10 000 dolāru.